Дзола: Играчите на Челси се отегчиха от тренировките на Сари


Дзола: Играчите на Челси се отегчиха от тренировките на Сари
Снимка: Getty Images/Guliver

2471 0

Бившият асистент на Маурицио Сари в Челси - Джанфранко Дзола, призна, че на играчите на тима им е станало скучно да работят с италианския мениджър. Сари дойде на "Стамфорд Бридж" през лятото на 2018 година от Наполи, но проведе само един сезон там, след което премина в Ювентус.

Така нареченият "Сарибол" очарова мнозина. Същевременно обаче той изискваше огромни усилия от играчите на тренировките. Така в един момент на футболистите им е станало скучно да правят едно и също.

"В началото играчите ни подкрепиха във всичко, независимо какво казвахме, бяха великолепни. Те следваха всички указания, но минаваха седмици и заради постоянните повторения и броя на проведените мачове те започнаха да се уморяват и също така им стана скучно", заяви Дзола пред beIN Sports.

"Можете да се отегчите в нашата професия. Понякога трябва да се отегчите - в такива моменти трябва да сте по-упорити в това, което правите и тогава ще станете по-добри. Спомням си, когато се учех да играя футбол, например, да удрям топката, налагаше ми се да нго правя по 300-400 пъти на ден поне", продължи италианецът.

"Имаше моменти, когато се уморявах, но трябваше да повтарям и повтарям, за да стане това умение част от мен. Ние имахме талантливи играчи като Азар и Вилиан, които знаеха как да спечелят сами мачове. Те страдаха от рутинните упражнения, които за другите бяха необходими".

"Трябва да кажа, че бяха страхотни, защото те се отегчаваха, но продължаваха да работят. Именно затова в крайна сметка ние ускорихме, когато всички започнаха да забавят", завърши Дзола. А какъв рекорд направи Сари в Челси вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички