Челси искал да вземе Коутиньо, когато е бил на 14 години


Челси искал да вземе Коутиньо, когато е бил на 14 години
Снимка: Getty Images/Guliver

2181 0

Мениджърът на Лестър - Брендън Роджърс, призна, че почти през цялата си треньорска кариера е имал интерес към халфа Филипе Коутиньо. Той го взе докато беше начело на Ливърпул, но преди това, бидейки помощник на Жозе Моуриньо в Челси, също се е интересувал от него. В онзи период бразилецът беше играч на Вашку да Гама, а след като не премина в Челси, той стана футболист на Интер. Сега Коутиньо играе под наем в Байерн (Мюнхен), след като не успя да се наложи в Барселона.

"Когато гледах играта на Ливърпул през първите шест месеца работа там, беше ясно, че ни липсват някои елементи. Познавах Филипе още докато работех в Челси, защото се опитахме да подпишем с него, когато беше на 14 години. Но той вече имаше договорка с Интер", заяви Роджърс, цитиран от Goal.com.

Бразилският халф изкара 5 сезона и половина в Ливърпул, като за това време вкара 54 гола в 201 мача във всички турнири. През януари 2018 година той бе продаден на Барселона срещу 145 милиона евро. А срещу каква сума Барселона ще пусне Коутиньо някъде под наем отново вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички