Два автогола донесоха трите точки на Ливърпул срещу Лестър на "Анфийлд" (ВИДЕО)


Два автогола донесоха трите точки на Ливърпул срещу Лестър на "Анфийлд" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6007 0

Ливърпул успя да победи Лестър в двубой от 18-тия кръг на Висшата лига с 2:1 у дома на "Анфийлд", а интересното бе, че тимът на Юрген Клоп не отбеляза нито един гол в срещата.

Резултатът бе открит от Кийнън Дрюсбъри-Хол в четвъртата минута. Футболистът на "лисиците" се възползва от грешка в отбраната на мърсисайдци и я наказа с гол.

В 38-ата минута резултатът бе изравнен след автогол на Ваут Фаес, който в опита си да изчисти топката, я вкара право в своята врата. 7 минути по-късно отново централният защитник си отбеляза автогол след нескопосано изчистване.

С победата Ливърпул вече е с актив от 26 пункта и се намира на шестото място в таблицата във Висшата лига. Лестър пък е на 13-о място със 17 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна по ужасен начин за домакините. Още в четвъртата минута защитата на мърсисайдци се срина, след като Кийнън Дрюсбъри-Хол получи много пространство да пробие. Футболистът на "лисиците" се възползва подобаващо, излезе очи в очи с Алисон и не сбърка. 1:0 за Лестър.

В 15-ата минута нападателят на Лестър - Патсон Дака, получи схващане в бедрото и се наложи да бъде сменен. В игра за "лисиците" се появи тяхната деветка - Джейми Варди. В 20-ата минута именно Варди проби отляво на Алсион и прати чудесна топка в наказателното поле за Харви Барнс. Там обаче Трент Александър-Арнолд направи ключова намеса, предотвратявайки сигурен гол. 4 минути по-късно Ливърпул отговори с положение. Дарвин Нунес проби на фланга и пусна чудесна топка за Салах в наказателното поле, ударът на египтянинът обаче бе неточен.

Резултатът бе изравнен в 38-ата минута. Ливърпул организира чудесна атака, в края на която Трент центрира в противниковото наказателно поле. Там Ваут Фаес се опита да изчисти кълбото, но си вкара куриозен автогол за 1:1.

Обратът бе пълен в самия край на първото полувреме. Дарвин Нунес получи чудесен извеждащ пас в половината на Лестър. Успя да пробие и прехвърли вратаря Уорд, но ударът му срещна гредата. Там обаче отново Ваут Фаес се намеси нескопосано и за втори път прати топката в собствената си врата. 2:1 за Ливърпул.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна добре за Лестър, още в 49-ата минута Харви Барнс получи възможност да изравни, но ударът му мина над напречната греда. 2 минути по-късно Джордан Хендерсън пък пропусна да се разпише, но шутът му мина встрани. 54' Лестър получи още една добра възможност, но тя отново бе пропиляна от Барнс.

Последваха минути на затишие на терена. Ливърпул владееше уверено топката и не оставяше шансове на своя противник. Можеше да се види и сериозна борба за центъра на терена, която в крайна сметка, бе спечелена от мърсисайдци.

В 78-ата минута Дарвин Нунес бе изведен очи в очи с Уорд, но отново пропусна, като прати топката сантиметри над напречната греда. Няколко минути по-късно се откри чиста възможност и пред Мохамед Салах, който сам си създаде пространство и нанесе хубав удар, но вратарят на "лисиците" за пореден път направи впечатляващо спасяване.

Стартови състави:

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Тиаго, Хендерсън, Елиът, Окслейд-Чембърлейн, Салах, Нунес 

Лестър: Уорд, Кастан, Фаес, Томас, Ндиди, Сумаре, Дрюсбъри-Хол, Перес, Барнс, Дака

Преди мача:

Разликата между двата тима преди двубоя е осем точки и 7 позиции - Ливърпул е шести, докато Лестър - тринадесети. Двата тима не са се срещали от февруари, 2022-ра година, когато Ливърпул спечели домакинството си с 2:0. Няколко седмици по-рано обаче Лестър се наложи с 1:0.

Любопитно е да се отбележи, че в последните 6 двубоя между двата тима не се е стигало до равенство - 4 победи за мърсисайдци и 2 загуби.

И пред двамата мениджъри има редица контузени, като тези сред "лисиците" са повече - Мадисън, Джъстин, Перейра, Бернард и Прат, със сигурност пропускат, а за Ливърпул - Диаз, Фирмино, Жота и Артур.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички