Дербито на Мърсисайд ще се проведе на "Гудисън парк"


Дербито на Мърсисайд ще се проведе на "Гудисън парк"
Снимка: Getty Images/Gulliver

1330 0

Мърсисайдското дерби между Евертън и Ливърпул ще се проведе на 21-ви юни на „Гудисън парк“ пред празни трибуни, разкри „Скай спортс“. Консултативната група по наземна безопасност в Общинския съвет на Ливърпул се срещна в сряда и одобри сертификат за безопасност, за да може мачът да бъде проведен на домакинския стадион на Евертън.

Двубоят беше един от мачовете, които местната полиция предложи да се проведе на неутрален терен заради притеснения относно здравето на хората по време на пандемията от коронавирус. Проведени са били дискусии между Общинския съвет в града, Полицията в Мърсисайд, двата отбора и фенските групировки ‘Spirit of Shankly’ и ‘Blue Union’. След като бе потвърдено, че дербито между двата ливърпулски тима ще се проведе на „Гудисън парк“, стана ясно, че всички мачове от кръга във Висшата лига ще бъдат проведени на стадионите на съответните домакини.

Ливърпул води с 25 точки в класирането в Англия пред намиращия се на второ място Манчестър Сити. Мърсисайдци могат да спечелят титлата за сезон 2019/20 във Висшата лига на „Гудисън парк“, ако тимът на Пеп Гуардиола загуби от Арсенал на 17-ти юни. А ето кой важен за Ливърпул играч ще подпише нов договор с клуба в идните дни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички