Да продадеш играч погрешка: Как Ливърпул и Рой Ходжсън станаха за смях през 2010-а


Да продадеш играч погрешка: Как Ливърпул и Рой Ходжсън станаха за смях през 2010-а
Снимка: Getty Images

4404 0

76-годишният Рой Ходжсън се наслади на едногодишен период в Ливърпул от 2010 до 2011, който няма да бъде запомнен добре заради лошите резултати, но едно от действията му на "Анфийлд" завинаги ще остане в историята като много забавно.

Ливърпул още помни "гафа" на Ходжсън

Рой Ходжсън взе много странни решения като мениджър на Ливърпул, но несъмнено най-лошото беше да се отърве от погрешния играч. Историята гласи, че Ходжсън е искал да привлече Пол Кончески, с когото е работил във Фулъм, през летния трансферен прозорец. Сделката обаче накара младежите на Ливърпул Лаури Дала Вейл и Александър Качаниклич да се насочат в обратната посока към "Крейвън Котидж".

По-късно обаче стана ясно, с любезното съдействие на Качаниклич, че Ходжсън всъщност е продал грешния "Алекс", а докато го е осъзнал, вече е било твърде късно да спре сделката.

"Тогава той просто ми каза, че съм добре дошъл отново в Ливърпул с отворени обятия, но трябва да правя това, което чувствам. Аз обаче вече бях променил решението си и бях много развълнуван да играя за Фулъм", спомня си шведът Качаниклич.

За щастие на Ходжсън, Качаниклич не сe превърна в суперзвезда. Шведът има 100 мача за Фулъм във Висшата лига и Чемпиъншип, като може да се похвали с 11 гола.

Той също така претърпя доста неуспешни периоди в Уотфорд и Бърнли, преди да премине в Нант през 2016-а. Въпреки това, той не успя да вкара гол за три сезона във френския клуб. Крилото сега се подвизава в кипърския отбор АЕЛ Лимасол и има 21 мача за страната си, отбелязвайки три гола.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Стивън Джерард си спомни за най-големия си провал в Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички