НЕизненадващ е фаворитът за нов селекционер на Германия, но трябва да се плати солидна сума


НЕизненадващ е фаворитът за нов селекционер на Германия, но трябва да се плати солидна сума
Снимка: Getty Images

1651 0

Германия е без национален селекционер, след като за първи път уволни селекционер и това бе Ханзи Флик. Вече се спрягат и имена за негов заместник, като не е изненада кой е фаворит за поста.

Неизненадващ фаворит

Това е Юлиан Нагелсман. Той се раздели с Байерн Мюнхен през март тази година, а в момента е на първо място в списъка за нов селекционер на Германия, според BILD. След унизително поражение от Япония в международен приятелски мач с 1:4, бившият треньор Ханзи Флик беше уволнен от германската федерация в неделя (10.09).

Въпреки че в момента Нагелсман е без работа, той все още има договор с Байерн Мюнхен, тъй като договорът му изтича през 2026 г. Ако Германия иска да наеме германския треньор, Байерн вероятно ще поиска компенсация от порядъка на 10-15 милиона евро . Освен бившия шеф на Байерн, BILD също твърди, че се обмисля името на бившия холандски мениджър Луис ван Гаал за ролята на мениджър. А до уволнението на Флик се стигна след няколко незадоволителни резултата за Германия, като статистиката му е коренно различна от тази в Байерн Мюнхен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички