Ливърпул сломи Уотфорд за първо лидерско място в Англия тази година


Ливърпул сломи Уотфорд за първо лидерско място в Англия тази година
Снимка: Getty Images

5466 0

Ливърпул победи трудно Уотфорд в мач от 31-ия кръг на Висшата лига и за малко поне се качи на върха в Англия. Мърсисайдци надвиха с 2:0 борещия се да не изпадне тим, но "стършелите" не се дадоха лесно. Тимът на Юрген Клоп временно е първи в класирането със 72 точки, с 2 повече от Манчестър Сити, който играе с Бърнли днес.

Уотфорд, воден от Рой Ходжсън, показа добри неща, но двата им пропуска срещу далеч по-класния тим им струваха скъпо. Тимът продължава своята битка за оцеляване. В момента той е 18-и с 22 точки, на 3 от спасителното 17-о място. Ето как се разви мачът на "Анфийлд":

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Динамично начало, Ливърпул отправи удар към вратата на "стършелите", още преди да е изтекла минута игра. Мохамед Салах обаче не намери целта. В 6' Уотфорд си създаде първата възможност в мача, но Сар стреля над вратата, пазена от Алисон. Уотфорд показва, че няма да играе сляпо в отбрана на "Анфийлд". В 13' Кучо засече с глава от корнер и стреля, но Алисон уверено улови.

В 22' Уотфорд осъществи поредна контраатака, при която Куцка се озова сам срещу Алисон, но бразилският страж спаси удара му. Секунди по-късно (23') Ливърпул стигна до откриване на резултата, след като Джо Гомес проби отдясно и центрира, а Диого Жота с лекота засече с глава и изпревари Фостър за 1:0.

Уотфор осъществи поредна контраатака, при която Куцка се озова сам срещу Алисон, но бразилският страж спаси удара му. Секунди по-късно Ливърпул стигна до откриване на резултата, след като Джо Гомес проби отдясно и центрира, а Диого Жота с лекота засече с глава и изпревари Фостър за 1:0.

В 38' Ливърпул можеше да увеличи преднината си на своя стадион, когато Жота достигна до рикоширала топка и отправи изстрел, но Бен Фостър излезе и я спря с тялото си. В 44' Джо Гомес извърши нарушение и Уотфорд получи възможност да обстреля вратата на Алисон. Ударът им обаче отиде в ръцете на стража. Малко след това защитникът на Ливърпул получи официално предупреждение за ново нарушение. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ливърпул започна след почивката с натиск. В 52' Жота се опита да вкара името си при голмайсторите отново, като стреля мощно от дъгата, но прати топката над вратата. Уотфорд стигна до втора добра ситуация в половината на съперника в 57' след добра атака, но изстрелът на Педро мина покрай вратата. А 2 минути по-късно Жота отново се размина с втория си гол, след като отскочи и стреля с глава след центриране от свободен удар, но прати топката над напречната греда.

В 69' мениджърът на мърсисайдци предприе смяна в предни позиции, като извади неубедителния в този мач Салах и пусна в игра Садио Мане. Египтянинът не изглеждаше доволен от смяната, но все поздрави и съотборника си, и Клоп. 

Ливърпул наложи натиск след този момент, но въпреки това нямаше точен удар от нито един от двата тима до 80-ата минута. В самия край на редовното време Ливърпул получи правото да изпълни дузпа заради задържане на Жота в наказателното поле от Куцка. Ситуацията беше прегледана с ВАР и дузпата бе факт. Точен от бялата точка бе Фабиньо, който не остави шанс на Фостър - 2:0.

Стартови състави:

Ливърпул: Алисон, Гомес, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Джоунс, Хендерсън, Тиаго, Салах, Фирмино, Жота

Уотфорд: Фостър, Фемения, Кабаселе, Самир, Камара, Сисоко, Лоуза, Куцка, Сар, Педро, Кучо

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА МАЧА!

ПРЕДИ МАЧА

Тимът на Юрген Клоп спечели последните си 9 мача в Англия и почти догони лидера Манчестър Сити. До края на сезона остават още 9 мача и вече всичко е възможно да се случи в битката на тези два гранда.

За Ливърпул е много важно да не губи точки, за да остане в битката. Срещите след паузи за националните отбори винаги са опасни, защото футболистите се връщат в различно състояние след тях.

Не е за подценяване и фактът, че Уотфорд се намира в зоната на изпадащите. На пожар да спасява тима през януари беше повикан Рой Ходжсън и позитиви от работата му вече се виждат. Неотдавна тимът завърши 0:0 с Манчестър Юнайтед.

Малко по-късно днес Манчестър Сити играе срещу Бърнли и може да си върне върха бързо-бързо, ако Ливърпул се настани там.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички