Челси взе новия Ван Дайк


Челси взе новия Ван Дайк
Снимка: Getty Images/Guliver

3466 0

Отборът на Челси привлече холандския центален бранител Хавиер Мбуямба, който според мнозина е считан за новия Върджил Ван Дайк. 18-годишният защитник подписа 3-годишен договор на „Стамфорд бридж“, с което стана третият входящ трансфер на Франк Лампард това лято след Хаким Зиеш от Аякс и Тимо Вернер от РБ Лайпциг.

Мбуямба започна кариерата си в МВВ Мастрихт преди да се присъедини към школата на Барселона през 2019-та година. След година в Испания централният защитник прекрати договора си на „Камп Ноу“, за да се присъедини към Челси. Интересно е, че тийнейджърът не пое по традиционния път в Холандия, при който талантлив млад играч хваща окото на някои от грандовете в страната Аякс или ПСВ Айндховен.

Вместо това Мбуямба се изкачи по ранговете във втората дивизия на Холандия с Мастрихт и никога не е получавал повиквателна да представя родината си като ученик. „Странно е, че Аякс и ПСВ Айндховен така и не ме потърсиха, но същото се отнася и за холандския национален отбор. Бях повикан за пръв път през ноември 2019-та година. Треньорският щаб веднага ми каза, че е странно, че не съм бил забелязан досега“, заяви Хавиер Мбуямба пред ‘RTL’. А ето кой играч също може да се присъедини към Челси съвсем скоро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички