Челси се доближава до Кай Хаверц


Челси се доближава до Кай Хаверц
Снимка: Gulliver/GettyImages

2202 0

Челси все повече се доближава до взимането на футболиста на Байер Леверкузен Кай Хаверц. Немският национал има желание да премине на „Стамфорд бридж“ това лято и се говори, че лондончани са все по-близо до това да стигнат до споразумение с „аспирините“.

Първоначалната оферта на Челси от 65 милиона евро и 15 милиона под формата на допълнителни плащания не бе достатъчна да задоволи исканията на Байер Леверкузен, които настояват да получат 100 милиона евро за своя футболист. Според ‘The Guardian’ обаче двата клуба са се свързали вчера, за да коментират сделката, като от „Стамфорд бридж“ са склонни да вдигнат малко офертата за Хаверц.

Немският национал е считан за един от най-добрите млади таланти в Европа и ако вземе 21-годишния играч, Челси ще подсили значително атаката си след привличането на Хаким Зиеш от Аякс и Тимо Вернер от РБ Лайпциг. Байерн Мюнхен и Реал Мадрид също проучваха ситуацията около офанзивния футболист на Байер Левекузен, но не могат да си позволят да го вземат това лято. Хаверц, който има още две години от настоящия си договор с „аспирините“, желае ново предизвикателство, след като настоящият му отбор не успя да се класира за Шампионската лига през следващия сезон. А ето докога Челси трябва да финализира сделката за Кай Хаверц.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички