Челси сложи етикета на един от своите голмайстори, продава го през лятото


Челси сложи етикета на един от своите голмайстори, продава го през лятото
Снимка: Getty Images

1767 0

Управата на Челси има намерение да продаде голямата звезда в нападението на тима - Кай Хаверц, и дори вече му е поставила сума, която много малко отбори в Европа могат да си позволят.

"Сините" се надяват да продадат германеца за поне 60 милиона евро през предстоящия летен трансферен прозорец, тъй като искат да вкарат свежи средства в клубната каса след редицата трансфери, осъществени тази зима, информира журналистът Флориан Плетенберг.

Според източника следващите месеци за Хаверц ще бъдат решаващи за неговото бъдеще. Ръководството на тима иска да види прогрес в играта му, както и повече голове, за да прецени дали той трябва да бъде продаден.

Хаверц пристигна в Челси от Байер Леверкузен през 2020 година и оттогава има 119 мача за клуба, в които реализира 25 гола и 19 асистенции. Той вкара победното попадение за лондончани във финала на Шампионска лига през 2021 срещу Манчестър Сити. Той също така отбеляза решаващия гол във финалите на Световното клубно първенство на ФИФА - под ръководството на Томас Тухел.

Хаверц обаче не се представя на нужното ниво този сезон. Бившият ас на "аспирините" има шест гола и само една асистенция в 27 мача във всички турнири.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ще отиде ли Енцо Фернандес в Челси? Треньорът на Бенфика с категоричен отговор по темата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички