Челси се готви да продава обещаващ талант въпреки желанието на Почетино


Челси се готви да продава обещаващ талант въпреки желанието на Почетино
Снимка: Getty Images

1641 0

Челси вероятно ще бъде принуден да се вслуша в офертите за продажба на Иан Маатсен през януарския трансферен прозорец, въпреки че Маурисио Почетино иска да го наложи в състава си, информира "Telegraph Football".

"Сините" подписаха с Маатсен от ПСВ Айндховен през 2018 година, когато той бе на крехката 16-годишна възраст. Младият футболист е универсален ляв бек, който може да бъде използван и като крило. Той впечатли за Бърнли през миналия сезон, като записа 42 мача и помогна на тима на Венсан Компани да спечели Чемпиъншип и да влезе във Висшата лига.

Маатсен се завърна на "Стамфорд Бридж" през лятото, след като беше извикан от Маурисио Почетино. Въпреки че си спечелили похвалите на аржентинския специалист, "сините" са се опитали да продадат левия бек на Бърнли за постоянно в последния ден от летния трансферен прозорец за сумата от 31 милиона паунда, но до сделка не се е стигнало.

Нидерландският национал играе редовно за Челси през този сезон, записвайки шест участия във всички състезания. Очаква се той да има по-видна роля след контузиите на Бен Чилуел и Рийс Джеймс, както и Мало Густо, който получи червен картон миналия уикенд.

Договорът му обаче изтича следващото лято и лондончани все още не са постигнали никакъв напредък по удължаването на настоящия му контракт. Ако това продължи до януари, отборът от западен Лондон няма да има друг избор, освен да го продаде през предстоящия трансферен прозорец.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Челси откри с кой футболист ще разреши най-големия си проблем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички