Арсенал подписва с Вилиан в следващите 48 часа


Арсенал подписва с Вилиан в следващите 48 часа
Снимка: Getty Images/Guliver

1497 0

Вилиан се очаква да стане играч на Арсенал до събота след освобождаването си от Челси, съобщават медиите на Острова. 32-годишният футболист напуска „Стамфорд Бридж“ след седем години в клуба, след като с ръководството на "сините" не успяха да се разберат за продължителността на новия му договор. Челси бяха готови да му предложат само двугодишен договор, а желанието на играча беше за тригодишен такъв.

Градският съперник Арсенал стана моментално основен кандидат за подписа на бразилския национал, предлагайки му тригодишен контракт миналата седмица, и е на път да се пребори с конкуренцията на Барселона и Интер Маями.

Заедно с продължителността на сделката, присъединяването към възродения състав под ръководството на Микел Артета и възможността да работи със своя сънародник Еду, са причините „артилеристите“ да са фаворити за привличането на Вилиан. Той изигра 47 мача за Челси във всички турнири и приключи сезона в отлична форма – с четири гола след рестарта на Висшата лига, завършвайки кампанията с девет попадения.

Трансферната цел №1 на Арсенал през това лято обаче е друга (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички