Кристиано Роналдо, Еден Азар и други - Коя е най-добрата единайсеторка, която Жозе Моуриньо е водил?


Кристиано Роналдо, Еден Азар и други - Коя е най-добрата единайсеторка, която Жозе Моуриньо е водил?

1617 0

Жозе Моуриньо безспорно е един от най-добрите мениджъри и тактици, които футболната игра е виждала. Специалния е печелил какво ли не в своята кариера като старши треньор, но, разбира се, това не го е постигнал напълно сам. Футболистите, които Моуриньо е ръководил, също имат не по-малка заслуга за успехите на португалеца. Наскоро специалистът определи своята перфектна единайсеторка.

Моу е водил редица европейски грандове като Реал Мадрид, Челси, Манчестър Юнайтед, Интер и др. Специалния винаги е изисквал максимума от своите играчи, заедно с които е вдигал много трофеи. Да, през годините е имал вземане-даване с някои от тях, но едно е сигурно - общите им успехи завинаги ще останат във футболната история.

Най-добрата стартова единайсеторка на Жозе:

Във фаза защита Специалния нарежда Петър Чех на вратата, а пред него стоят стожерите в отбраната Хавиер Санети, Ашли Коул, Рикардо Карвальо и Джон Тери. Със Санети в Интер Моуриньо направи требъл през сезон 2009/10, а с останалите футболисти назад постигна много успехи с английския Челси.

В халфовата линия стоят имена като Клод Макелеле, Франк Лампард и Месут Йозил. Присъствието на подобни имена в полузащитата определено може да накара всеки един отбор да трепери.

В предни позиции специалистът залага на Кристиано Роналдо, Еден Азар и Дидие Дрогба. Под ръководството на Моуриньо в Реал Мадрид Роналдо отбеляза 168 гола в 164 срещи, а с останалите двама Жозе доминираше по английските терени.

Интересното е, че не присъстват имена като Златан Ибрахимович, Уесли Снайдер, Самуел Ето'о и Хари Кейн, но Специалния определено си знае работата и навярно е взел правилните решения, определяйки перфектния си стартов състав.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво каза Моуриньо за уволнението си от Тотнъм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички