Класически Жозе Моуриньо: Бих избрал човек от персонала да започне вместо теб...


Класически Жозе Моуриньо: Бих избрал човек от персонала да започне вместо теб...
Снимка: Getty Images

1631 0

Освен с брилянтната си тактическа мисъл Жозе Моуриньо винаги е бил култов в изказванията си и е оставял футболните почитатели изненадани или в пълен шок. Един от възпитаниците на Специалния разказа за случка от близкото минало, в която той е поставил даден играч на мястото му.

Джо Коул, който играеше под ръководството на Моу от 2004 до 2007 година взе участие в подкаста на своя сънародник и бивш футболист Питър Крауч - "The Peter Crouch Podcast". Там бяха засегнати редица интересни теми, но историята, в която главни герои са Моуриньо, Рикардо Карвальо и Мик Робъртс - човекът отговарящ за екипировката на футболистите, ще се помни дълго.

"Спомням си го много ясно. Жозе умееше да се справя по отличен начин с еготата на футболистите", сподели Джо Коул.

"Рикардо, който беше страхотен играч, се бе сдърпал с Жозе преди мач, а след това дори не взе участие в него. След мача в съблекалнята Моу полудя, казвайки, че Рики никога повече няма да играе за него".

"Каза, че дори би избрал Мик пред него, по дяволите, той отговаряше за нашата екипировка, тогава бе на 50 и беше приятно закръглен", разказа Коул, избухвайки в смях.

Фактът дали Мик е щял да запълни празнината в защитата оставена от Карвальо - остава загадка. В крайна сметка, скандалът между Моуриньо и неговият защитник бързо е бил разрешен, защото те продължиха съвместната си работа. Дори когато Жозе пое Реал Мадрид той бързо подписа със своя сънародник и го превърна в ключов играч за "лос бланкос".

Наскоро пък португалският наставник обяви своята перфектна единайсеторка от футболисти, с които е работил през годините.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички