Челси няма да задължава Канте да тренира


Челси няма да задължава Канте да тренира
Снимка: Getty Images/Guliver

1150 0

От Челси не смятат да пресират Н‘голо Канте със завръщане към груповите тренировки, след като полузащитникът изрази опасението си да тренира по време на пандемията от коронавирус, съобщава ‘ESPN’. 29-годишният полузащитник не взе участие в заниманието на лондончани в днешния ден в клубната база на тима „Кобъм“.

Френският национал загуби брат си заради сърдечен удар преди две години и е притеснен от ефекта, който вирусът може да има върху него и семейството му. Той не смята, че условията в момента са достатъчно безопасни, за да бъдат подновени занимания. Отборите в Англия започнаха да тренират отново през настоящата седмица в групи от по не повече от пет души, при спазване на правилата за социално дистанциране. Играчите и треньорският щаб на тимовете във Висшата лига бяха тествани за пръв път в неделя и понеделник, като 6 от 748 теста се оказаха положителни.

Н‘голо Канте тренираше със съотборниците си във вторник, но е отказал да се появи на клубната база във вчерашния ден. Треньорът Франк Лампард и други основни фигури в тима на Челси са дали пълната си подкрепа за френския халф. От Висшата лига планират да подновят шампионата на 12-ти юни, но някои клубове заявиха, че футболистите няма да са готови с достигането на оптимални нива на спортна форма до тази дата, като се има предвид липсата на тренировки за доста дълъг период през последните месеци. А ето по какъв начин Канте изненада феновете във вторник.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички