Официално: Челси обяви бъдещето на Жиру, както и на вратар с изтичащ договор


Официално: Челси обяви бъдещето на Жиру, както и на вратар с изтичащ договор
Снимка: Gulliver/GettyImages

1150 0

От Челси обявиха, че задържат двама от играчите си, чиито договори изтичат след края на сезона. Това са Оливие Жиру и вратарят Вили Кабайеро, като се активириха клаузите за подновяване за една година.

Първо бе съобщена новината за френския нападател. Както е известно, Жиру бе спряган за напускане и дори бе свързван с няколко отбора, най-вече в Серия А.  Кандидати за него през зимата бяха Наполи и Интер, които все още се интересуват от играча. Жиру е футболист на Челси от януари 2018 г. Той акостира на "Стамфорд Бридж" от отбора на Арсенал, където игра в продължение на шест години.

Кабайеро пък е в клуба от лятото на 2017 г., когато дойде от Манчестър Сити. Аржентинецът ще навърши 39 г. през есента. Само преди два дни мениджърът Франк Лампард заяви относно двамата: "Тези, които са с изтичащи договори, служат по прекрасен начин на тима и обичат отбора. Разбира се, те се притесняват за себе си от гледна точка на начина, по който се тренира сега и ако следващият сезон започне по-скоро, ще трябва да поддържат форма. Затова се надявам да бъде постигнато споразумение и въпросните играчи да останат в Челси".  Междувременно се появиха информации, че друга звезда на Челси може да "отлети" през лятото в посока Ливърпул без пари (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички