Челси не сбърка и завърши кампанията във Висшата лига с победа


Челси не сбърка и завърши кампанията във Висшата лига с победа
Снимка: Getty Images

1557 0

Челси успя да победи Уотфорд в мач от последния кръг на английската Висша лига. Момчетата на Томас Тухел надделяха с 2:1 над изпадналия тим на "стършелите". С победата лондончани затвърдиха своята трета позиция, а за състава на гостите това бе поражение №27 в английския елит. Това бе и последната среща, която реферът Майк Дийн води в дългогодишната си кариера.

Мачът започна добре за Челси, чиито футболисти се настаниха трайно в противниковата половина. Кай Хаверц откри резултата на "Стамфорд Бридж" още в 11-ата минута след добре развила се атака на "сините".

Последваха минути, в които превез взе съставът на Уотфорд, който имаше своите шансове, но не успя да застраши сериозно вратата, пазена от Едуар Менди. Кай Хаверц можеше да се оттегли на почивката с два гола в своя актив, но стреля право в гредата от близо разстояние.

Второто полувреме динамиката на мача се уби, а и двата отбора драстично намалиха оборотите. Интересни положения липсваха, а Челси контролираше топката и разиграваше умело.

В кра на мача обаче стана доста интересно. В 87' Дан Гослинг изравни за отбора на гостите, но радостта на "стършелите" бе кратка, след като Рос Баркли вкара и отново даде преднина на Челси за 2:1.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Към коя звезда на Милан Челси проявява интерес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички