Челси, Манчестър Сити и Тотнъм следят Марк Кукурела от Брайтън


Челси, Манчестър Сити и Тотнъм следят Марк Кукурела от Брайтън
Снимка: Getty Images

2115 0

Играчът на Брайтън Марк Кукурела е силно желан от някои от големите клубове във Висшата лига на Англия. След силните изяви на испанския защитник през миналия сезон се е появил силен интерес от страна на три от големите отбори на Острова. Става въпрос за Челси, Тотнъм и Манчестър Сити.

23-годишният испанец е продукт на прочутата школа на Барселона „Ла Масия“ и дори има един мач за мъжкия национален тим на Испания. Великолепното му представяне с екипа на „чайките“ в дефанзивен план не е останал незабелязан от големите отбори. Предстои да разберем дали Брайтън ще бъде готов да се раздели със своя защитник лесно, който дори вкара гол на Манчестър Юнайтед при сензационната победа на Брайтън с 4:0 над „червените дяволи“.

Вариантът Манчестър Сити

Шампионите на Англия търсят подсилване в лявата част на отбраната си, където играят португалецът Жоао Кансело и украинецът Олександър Зинченко. Кансело често започва като титуляр на левия бек, но доста пъти застава и на други постове в отбраната на „гражданите“. Зинченко също се представя доста стабилно на тази позиция, но бъдещето му на „Етихад“ е неясно.

Опцията Челси

Още през 2020 година, когато Кукурела играеше Хетафе под наем, беше следен от Челси, но до сделка не се стигна. Лондончани може да се обърнат отново към Кукурела, ако някой от Бен Чилуел и Маркос Алонсо напусне „сините“ и по този начин се отвори дупка в лявата част на защитата на Челси. Към този момент защитникът на Брайтън не е приоритет за треньора на Челси Томас Тухел.

Тотнъм

Антонио Конте със сигурност би искал да има поливалентен играч като Марк Кукурела, който да може да играе отляво и в центъра на отбраната. Тази роля при „шпорите“ е поверена на уелсеца Бен Дейвис, който се справя добре, но още един играч с такива възможности не би бил в излишък на Тотнъм.

Настоящата ситуация

Испанският защитник записа 35 мача за Брайтън във Висшата лига през миналия сезон, като в 32 от тях се задържа на терена през всичките 90 минути. Той се превърна в основен играч за „чайките“ и със сигурност те няма да се разделят лесно с него. Евентуалното му преминаване в по-голям отбор би му дало възможност за пробив в националния тим на Испания. При засилен интерес се очаква Брайтън да постави цена за своя играч от 45 милиона паунда (56 милиона евро).

 

Вижте още: Три европейски гранда се влизат в битка за Габриел Жезус

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички