Брайтън унижи безидеен Юнайтед у дома


Брайтън унижи безидеен Юнайтед у дома
Снимка: Getty Images

4476 0

Отборите на Брайтън записа първата си домакинска победа у дома за 2022 и първа такава срещу Манчестър Юнайтед от 2018 година насам в сблъсък от 36-ия кръг на английската Висша лига. " Чайките" разгромиха "червените дяволи" с 4:0 на стадион "Амекс".

Попаденията отбелязаха Кайседо през първото полувреме, Кукурея, Паскал Грос, а след като даде две асистенции, гол отбеляза и Леандро Тросар. 

Още при първата си възможност домакините отбелязаха чрез централния си нападател, който с туповен изтрел порази вратата на де Хеа в долния ляв ъгъл и реализира първото си попадение за "чайките".

Другите три попадения паднаха в рамките на 11 минути в началото на втората част, като в герой за отбора си се превърна белгиецът Леандро Троасар, който даде две асистенции и отбеляза. 

Футболистите на Ралф Рагник не успяха да се противопоставят по никакъв начин на Брайтън, като първият точен удар беше чак в началото на второто полувреме от Мата. Ако продължават с пропадането си в класирането, могат да се простят дори с груповата фаза на Лига Европа. 

От своя страна Брайтън се изкачи на 9-та позиция във Висшата лига и определено могат да се насладят на този футболен спектакъл, който предложиха

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: 

Мачът започна с домакински натиск, като Брайтън спечели два корнера до 5', но не успя да направи нищо по-опасно пред вратата на "червените дяволи". 

ГОЛ! Мойсес Кайседо стигна до отбита топка и с хубав далечен удар стреля към вратата на де Хеа. Топката стигна чак до долния ляв ъгъл, правейки резултата 1:0 в 15'.

В 19' Манчестър Юнайтед се опита да отговори чрез Бруно Фернандеш, който овладя подаване от фланга и стреля към вратата от границата на наказателното поле, но топката се отби в защитник. Само минута по-късно Мата овладя подаване и със силен шут единствено спечели ъглов удар за гостите. След гола, който получиха Юнайтед натисна съперника, но нямаше чиста голова възможност.

Леандро Тросар направи фантастичен пробив за домакините в 25' и опита удар от средно разстояние, но защитник го лиши от почти сигурен гол, поставяйки тялото си на пътя на топката. В 29' Уелбек стреля от воле след изпълнение на пряк свободен удар, но много над вратата на Манчестър. Домакините се справиха с минималния натиск на "червените дяволи" и определено търсят втори гол. 

В 38' Юнайтед получи шанс да изпълни пряк свободен удар от 25 метра, който е бе по вкуса на Роналдо, но ударът му мина високо над вратата и не затрудни Санчес. Дани Уелбек имаше уникална възможност да удвои за Брайтън в 44', след груба грешка на Рафа Варан, който не успя да изчисти топката, но тя мина на косъм над напречната греда. В края на полувремето Роналдо получи жълт картон за грубо нарушение, като това бе едва първото нарушение на португалеца. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Още преди началото на второто полувреме Еланга и Матич бяха заменени за Единсон Кавани и Фред, като и двамата се връщат от контузии. 

ГОЛ! В 49' Марк Кукурея удвои за Брайтън, след като достигна пас в наказателното поле и разстреля де Хеа с перфектен удар в горния ляв ъгъл. С асистенция се отчете Тросар. 

Юнайтед се опитаха да отговорят и да застрашат домакините, но Диего Далот направи изключително неуспешен опит за истрел, след като получи избита топка от ъглов удар в 55'. Първият точен удар за гостите реализира Мата в 56', но без проблеми за Санчес.

ГОЛ! Паскал Грос оплете топката в мрежата за трети път. Отново Тросар демонстрира страхотен поглед върху играта, намирайки Грос в наказателното поле и я шутира в долния десен ъгъл на наказателното поле.

ГОЛ! Отскочила топка попадна в Леандро Тросар, който стреля в целта от непосредствена близост в 60'. Попадението бе разгледано от ВАР за потенциална игра с ръка на атакуващия футболист, която изглеждаше че съществува. В край на сметка голът беше признат.

Диего Далот спаси отбора на Манчестър от допускането на 5-о попадение, след като отби удар на "чайките" в гредата и след това топката отиде в корнер. В 68' Бруно Фернандеш имаше възможност да върне един гол, но силният му удар от воле след центриране от корнер, бе спасен от Санчес. В 71' Хари Магуайър замени Мата и по този начин гостите ще заиграят с 5-ма защитници. 

В 73' гол на Кавани бе отменен заради засада. След центриране от ъглов удар Магуайър стреля опасно с глава, но вратарят на "чайките" спаси, след което Единсон Кавани довкара, но при удара на централния защитник, нападателят беше в положение на засада. 

В последните минути на срещата Юнайтед се опита да натисне съперника и да намали изоставането си, но защитата на "чайките" не позволи на "дяволите" да имат чисти ситуации пред вратата. Дори след 90' Брайтън имаше шанс да направи резултата още по-драматичен, като с пропуски се отчетоха голмайсторите Тросар и Грос.

Състави:

Брайтън: Санчес - Кукурела, Дънк, Фелтман - Марч, Бисума, Кайседо, Тросар - Грос, МакАлистър - Уелбек

Манчестър Юнайтед: Давид де Хеа - Варан, Линдельов, Далот, Телеш -  Матич, МакТоминей - Фернандеш, Мата, Еланга - Роналдо

Брайтън - Манчестър Юнайтед по ТВ: Къде да гледаме срещата?

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за Брайтън - Манчестър Юнайтед

ПРЕДИ МАЧА

"Чайките" са на девето място във временното класиране с актив от 44 точки и голова разлика 34:42. "Червените дяволи" заемат шестата позиция със сбор от 58 пункта (57:52). Тимът на Ралф Рангник е на 5 точки зад четвъртия Арсенал и почти на 100% няма да играе в Шампионска лига през следващата кампания, тъй като "топчиите" имат и два изиграни мача по-малко.

В последния ден от месец април, Брайтън записа доста впечатляваща победа с 3:0 като гост над Уулвърхемптън. Манчестър Юнайтед пък постигна същия резултат при домакинството си на Брентфорд, което се състоя на 2 май.

Тъй като бе отложен, двубоят от есенния дял на първенството между тези два отбора се изигра чак на 15 февруари. Тогава "Олд Трафорд" видя по едно попадение от Кристиано Роналдо и Бруно Фернандеш през втората част за крайното 2:0.

*Следете развоя на мача в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички