Трансферна война! Челси, Арсенал и Реал Мадрид кръстосват шпаги за Жезус


Трансферна война! Челси, Арсенал и Реал Мадрид кръстосват шпаги за Жезус
Снимка: Getty Images/Guliver

1547 0

Истинска трансферна война се разгаря за нападателя на Манчестър Сити Габриел Жезус. Бразилецът се превърна в приоритетна цел на три европейски гранда това лято. Той е желан от конкурентите от Висшата лига Челси и Арсенал, както и от "Краля на Европа" – Реал Мадрид.

Раздялата му с „гражданите“ става все по-очаквана. След като още миналия месец тимът на Пеп Гуардиола обяви привличането на звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд, в медиите се появиха информации, че Жезус ще търси друго предизвикателство, където ще има повече шансове за изява.

Първоначално се считаше, че Арсенал са фаворити за подписа на бразилския национал, тъй като в рамките на няколко месеца "артилеристите: се разделиха с двамата си основни нападатели Пиер-Емерик Обамеянг и Александър Лаказет.

„Sky Sports“ твърди, че лондончани ще имат сериозна конкуренция за Жезус, тъй като интерес към него проявяват още Челси и Реал Мадрид. "Сините" най-вероятно ще се разделят с Ромелу Лукаку, който дойде на "Стамфорд Бридж" само преди година за близо 100 милиона паунда, но тотално разочарова с представянето си и може да се завърне в Интер това лято.

От своя страна Реал Мадрид удари на камък с Килиан Мбапе и сега се оглежда за други опции за атаката.

Засега не са ясни личните предпочитания на самия Жезус, но е очевидно, че най-примамлива би била една оферта от Реал Мадрид.

А ето кой ас на „гражданите“ е предложен на Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички