Челси и Рен се разбраха за Менди


Челси и Рен се разбраха за Менди
Снимка: Getty Images/Guliver

2129 0

Челси и Рен са си стиснали ръцете за трансфера на вратаря Едуард Менди. Сенегалският страж ще премине на „Стамфорд бридж“ срещу сумата от 22 милиона паунда.

28-годишният играч е дал съгласието си да подпише 5-годишен договор с тима от Западен Лондон и ще мине медицински прегледи при пристигането си в Англия. Двата тима водеха преговори в продължение на един месец, след като френският тим искаше да получи повече пари за своя футболист, а и да му намери заместник. Техническият съветник на Челси и бивш вратар на „сините“ Петър Чех бе човекът, който водеше преговорите за новия страж на отбора. Очаква се Едуард Менди да се бори за титулярно място между гредите на „Стамфорд бридж“ с Кепа Арисабалага, който се оказа прекалено скъп за Севиля и Валенсия, които не могат да си позволят голямата му заплата. Испанският вратар не очарова с изявите си в Челси през миналата кампания и дори бе оставян на резервната скамейка в някои от мачовете.

Едуард Менди бе част от тима на Рен само един сезон. Той изигра 34 мача за френския отбор и помогна на клуба да си осигури историческо класиране за Шампионската лига. А ето защо друго от новите попълнения в тима Тимо Вернер е избрал да премине в Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички