Челси стартира вихрено сезона във Висшата лига


Челси стартира вихрено сезона във Висшата лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1387 0

Клубът с най-скъпата селекция на трансферния пазар през това лято - Челси, стартира по страхотен начин новия сезон в английската Висша лига, след като възпитаниците на Франк Лампард удариха с 3:1 като гост Брайтън в късния мач в понеделник вечер. "Сините" имаха трудни ситуации в мача, но в крайна сметка наложиха своята воля и, подобно на други фаворити като Ливърпул и Арсенал започнаха успешно новата кампания. 

Въпреки сериозната селекция, която бе осъществена на "Стамфорд Бридж", само две от новите попълнения направиха дебют - Тимо Вернер и Кай Хаверц. Нападателят беше замесен в първия гол на "сините", след като в 22' той беше съборен от вратаря на домакините в наказателното, а минута по-късно Жоржиньо бе точен от дузпата, отбелязвайки първия гол за кампанията. 

Брайтън имаше няколко положения на своята сметка през първото полувреме, но все пак след подновяването на играта "чайките" стигнаха до изравнително попадение. В 54' Леандро Тросар вкара страхотен гол, като с диагонален удар от около 20 метра прати топката в далечния за Кепа ъгъл, а повторенията показаха, че топката е минала под дясната ръка на испанския страж. 

Въпреки това по-малко от 3 минути по-късно "студен душ" обля домакините, когато с безпощаден удар от 23 метра Рийс Джеймс прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата, а оттам насетне Брайтън изгуби волята да се бори. Точка на спора сложи Курт Зума, който в 66' с глава реализира 3-ия гол за лондончани. 

Така тимът на Франк Лампард записа успех без тимът му да блести особено, но и Челси все още не е в пълен състав заради многото травми. Иначе "сините" се присъединиха към отборите на Ливърпул, Арсенал, Уулвърхямптън, Евертън, Лестър, Кристъл Палас и Нюкасъл, които стартираха с победи шампионата. Интересен факт е, че нито един от мачовете не завърши при равен резултат. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички