Челси и Манчестър Юнайтед не успяха да се победят след драма на "Стамфорд Бридж"


Челси и Манчестър Юнайтед не успяха да се победят след драма на "Стамфорд Бридж"
Снимка: Getty Images

4536 0

Челси и Манчестър Юнайтед не успяха да се победят в дербито на 13-ия кръг на Висшата лига, завършвайки при резултат 1:1. "Сините" докосваха победата след гол от късна дузпа, но дълбоко в добавеното време "дяволите" изравниха.

Първата част на "Стамфорд Бридж" бе доста равностойна в началните минути Юнайтед бе отборът, който взе инициативата, но с течение на времето я предаде на Челси. Минути преди почивката Пиер-Емерик Обамеянг пропиля две възможности за "сините", след като не успя да овладее кълбото в наказателното поле. Антони пък пропусна брилянта ситуация 1 на 1 с Кепа Арисабалага.

Втората част бе доста по-скучна откъм чисти положения. Ситуации се откриха и пред двата тима, но те не успяха да ги реализират. Тревър Чалоба пък нацели гредата в 73' след хубав удар с глава. В 84' пък бе отсъдена дузпа за задържане в наказателното поле срещу резервата Броя от Челси. Зад кълбото застана Жоржиньо и не сгреши от 11 метра. В добавеното време обаче Каземиро смълча "Стамфорд Бридж" след брилянтен гол с глава и раздели точките между двата гранда.

Какво очаква двата отбора?

След равенството днес Челси запазва четвъртата си позиция с актив от 21 пункта, а Юнайтед се нарежда зад тима от Западен Лондон с точка по-малко.

На двата английски гранда им предстоят битки в Европа. Челси ще лети до Австрия за гостуване на РБ Залцбург в Шампионска лига. А Манчестър Юнайтед посреща Шериф Тираспол у дома на "Олд Трафорд" в Лига Европа.

Развой на срещата

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна равностойно. Двата тима се изчакваха и не бързаха да се впускат в предни позиции. В 9' Люк Шоу отправи хубав удар по земя, но той не намери очертанията на вратата на Челси. След това Юнайтед взе инициативата, но Челси стоеше добре подреден в защита и не даваше пространства на "дяволите". В 13' Антони стреля от разстояние, но шутът му бе спасен от Кепа.

Юнайтед продължи да натиска и закономерно стигна до най-чистата ситуация към момента. В 28-ата минута Лофтъс-Чийк допусна грешка в своята половина. Юнайтед отне топката и след това Маркъс Рашфорд бе изведен очи в очи срещу Кепа Арисабалага, но стражът запази спокойствие и успя да отрази удара на британеца.

В 32' бе показан първият жълт картон. Антони влезе доста остро в краката на Жоржиньо и това не се хареса никак на Стюарт Атуел, който не се поколеба и показа жълтия цвят на бразилеца. Минута по-късно Маркъс Рашфорд проби отляво и нанесе плътен удар, но той отново бе спасен от Кепа.

В 36' пък изненадващо бе извършена първата промяна в състава на Челси. Марк Кукурея бе заменен от Матео Ковачич - навярно тактическа смяна. Влизането на хърватина си каза думата. Той организира хубава атака, която завърши с опасен удар на Обамеянг извън очертанията на вратата. Последваха две голови ситуации, в които Обамеянг не успя да овладее топката в наказателното поле на "дяволите" и съответно да ги накаже с гол. В 45-ата минута Антони излезе един на един с Кепа, но стреля встрани и пропусна златната възможност.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 52-ата минута рокада направи и Ерик тен Хаг. Нидерландецът извади от игра Джейдън Санчо, а вкара Фред. Юнайтед бе по-енергичният от двата отбора след почивката, но въпреки това не успяваше да създаде положения, с които да застраши вратата на "сините". В 59' Ерик тен Хаг извърши втората си смяна, но този път тя бе наложителна. Виктор Линдельоф замени Рафаел Варан, който получи контузия.

В 62' Фред нанесе удар към вратата на Челси, но той се оказа неточен. Като цяло двата състава понамалиха оборотите и не създаваха опасни положения. В 73' обаче Тревър Чалоба засече центриране от корнер с глава, който рикошира в напречната греда на Де Хеа. Минута по-късно Потър направи втората си смяна - Кристиан Пулишич влезе на мястото на Пиер-Емерик Обамеянг.

В 80' Тен Хаг извърши двойна смяна. Скот Мактомини влезе на мястото на Кристиан Ериксен, а Маркъс Рашфорд освободи своето за Антъни Еланга. Мактомини обаче извърши доста нескопосано нарушение само 4 минути след появяването си в игра. Футболистът задържа появилия се като резерва Армандо Броя в наказателното си поле и бе отсъдена дузпа. Зад кълбото застана Жоржиньо и не сгреши. В четвъртата минута на добавеното време Каземиро обаче засече брилянтно центриране и със съвършен удар с глава прати топката във вратата на Кепа. 

Стартови състави:

Челси: Кепа, Чалоба, Силва, Кукурея, Азпиликуета, Лофтъс-Чийк, Жоржиньо, Чилуел, Маунт, Стърлинг, Обамеянг

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Мартинес, Варан, Далот, Шоу, Каземиро, Ериксен, Фернандеш, Антони, Санчо, Рашфорд

ПРЕДИ МАЧА

В последно време "сините" се намират в добра форма, но в последния кръг не се представиха добре, завършвайки 0:0 с Брентфорд.

В средата на седмицата пък "червените дяволи" впечатлиха, побеждавайки Тотнъм с 2:0. Тимът на Ерик тен Хаг надигра съперника по всички компоненти.

Манчестър Юнайтед ще бъде без голямата си звезда Кристиано Роналдо, който бе наказан от треньора Ерик тен Хаг заради изцепката си след мача с "шпорите". Отборът има проблеми и с контузии.

В класирането Челси е пред Манчестър Юнайтед, но ги дели само 1 точка. "Сините" са четвърти, а "червените дяволи" са пети.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички