Челси и Манчестър Сити ще предоставят битката на "разменените": Кой ликува и кой "плаче"?


Челси и Манчестър Сити ще предоставят битката на "разменените": Кой ликува и кой "плаче"?
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

3167 0

В неделя (12 ноември) всички погледи на футболните фенове ще бъдат насочени към "Стамфорд Бридж" за английския мегасблъсък между Челси и Манчестър Сити. През последните няколко години грандовете на Острова направиха няколко изключителни двубои помежду си, като в предстоящия ще станем свидетели на много интересна битка.

Дуелът на "разменените"

През лятото на 2023-а година "сини" и "небесносини" направиха два трансфера, които изненадаха мнозина. Първо, Манчестър Сити плати близо 30 милиона евро, за да се сдобие с Матео Ковачич, който се превърна в една от жертвите на масовата чистка в Западен Лондон.

Към края на летния трансферен прозорец пък лондончани погледнаха към "Етихад" и се сдобиха с талантливия Коул Палмър, като платиха за 21-годишния футболист 47 милиона.

Мигновено влияние и слаб старт

Коул Палмър започна страхотно кариерата си на "Стамфорд Бридж". На младока му бяха нужни само няколко влизания от пейката, за да покаже на Маурисио Почетино, че заслужава да е титуляр. 21-годишният футболист вече има 8 мача със синия екип, в които се е разписал три пъти. Неговата универсалност и техника му позволява да се подвизава както на фланга, така и зад нападателя, което го прави много специален.

От другата страна, стои Матео Ковачич. 29-годишният опорен полузащитник, който се радва на кариера - минала само и единствено през грандове, не успява да впечатли поне до момента. Хърватинът получава нужното игрово време, но не играе на обичайната си позиция като опорен полузащитник, тъй като на "Етихад" тя е изцяло "капарирана" за лидера Родри и му е трудно да се наложи.

Безспорно към момента победител от "размяната" е Челси. Палмър се превърна в един от "двигателите" на тима и мнозина предричат светло бъдеще за английския талант.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Бивш футболист на Челси разказа умопомрачителна история за Роман Абрамович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички