Отвличане, пари и руска мощ: Бивш футболист на Челси с безмилостна история за Роман Абрамович


Отвличане, пари и руска мощ: Бивш футболист на Челси с безмилостна история за Роман Абрамович
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

15057 0

Не е тайна, че със закупуването на Челси, руският олигарх - Роман Абрамович, превърна лондонския клуб в европейски гранд. Едно от емблематичните за клуба имена - нигериецът Джон Оби Микел, наскоро разказа история, която показва колко безмилостен и решителен всъщност е бил милиардерът.

Абрамович се е явил на помощ на Оби Микел

Бившият футболист на Челси разказа как през 2018 година, докато е бил на Мондиал 2018 в Русия, е получил ужасяващата вест, че неговият баща е бил отвлечен за втори път. Тогава обаче е получил обаждане от собственика на лондончани, с което е разбрал колко мощен всъщност е Абрамович.

"Баща ми беше отвлечен, докато играех за националния отбор на Световното първенство през 2018 година в Русия преди мача с Аржентина. Два часа преди мача получих телефонно обаждане от брат ми и каза, че баща ми е бил отвлечен за втори път в Нигерия. При първия път те поискаха много пари от мен, които в крайна сметка платих, преди баща ми да бъде освободен", споделя Оби Микел за "talkSPORT".

"Получих ново обаждане от брат ми, който каза, че татко отново е отвлечен за втори път. Спомням си, че Роман тогава ми каза "Искате ли да изпратя хора? Защото знам, че ако изпратя хора, мога да измъкна баща ти". Помислих си "Как ще направиш това?", а той отговори "Не се тревожи за това. Просто ми кажи, ако искаш тази опция, мога да го направя", добави още нигериецът.

Припомняме, че около миналото на Абрамович има много въпросителни. Самият той бе принуден да продаде Челси през 2022 година, когато бяха наложени санкциите върху Русия, след като страната атакува и стартира своята "военна операция" срещу Украйна. Ето какви са и цифрите зад ерата "Абрамович" в Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички