Гуардиола напомни за големия си "кошмар" и бе откровен: Рано или късно Челси ще бъде топ конкурент


Гуардиола напомни за големия си "кошмар" и бе откровен: Рано или късно Челси ще бъде топ конкурент
Снимка: Getty Images

2149 0

Наставникът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, не пропусна да похвали прогреса на Челси преди голямото английско дерби между двата тима тази неделя (12 ноември). Той заяви oще, че на "гражданите" няма да им бъде никак лесно на "Стамфорд Бридж", но е оптимист за развоя.

Гуардиола ще е внимателен с Челси

"Челси става все по-добър, нов клуб, нови играчи. Рано или късно те ще бъдат топ претендент, качеството във всички отдели на отбора е налице. Челси е един от най-важните отбори в Англия. Те спечелиха Шампионската лига с Тухел във финал срещу нас. Няма съмнение, че това е един от най-силните състави в Англия. Имат дух, агресивни са, така че това е един от най-трудните мачове за сезона. Ние обаче отиваме там с оптимизъм", сподели Пеп.

"Джон Стоунс не може да играе в неделя. Ще видим как ще се чувства след паузата за националните отбори. Още не знам дали ще бъде готов за дербито с Ливърпул. Неговото партньорство с Родри бе един от ключовите моменти за нас, но през този сезон не можем да го използваме много. Трябва да помислим и да бъдем последователни. Аканжи е добре. Той тренира днес".

"Много съм доволен от успеха на Палмър в Челси. Една от причините да си тръгне бе, че искаше да играе повече. Сега го получава, така че поздравления за него. Играе много добре. Желая му всичко най-добро. Рахийм Стърлинг също напоследък се върна към най-добрите си моменти".

"Не знам кога ще се завърне Де Бройне. Говорих с него преди два дни и той се чувства много добре, но все още не тренира с нас. При тези контузии е добре да не се оказва напрежение. Когато се чувства напълно добре и лекарите са уверени, можем да предприемем следващата стъпка. Стъпка по стъпка", добави още испанският стратег.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Холанд с нова заслуга за счупен рекорд от Сити в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички