Челси и Ливърпул не се победиха в дебюта на Бруно Салтор и завръщането на Нголо Канте (ВИДЕО)


Челси и Ливърпул не се победиха в дебюта на Бруно Салтор и завръщането на Нголо Канте (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4300 0

Челси и Ливърпул извъртяха 0:0 на "Стамфорд Бридж" в отложен мач от 8-ия кръг на английската Висша лига!

Това бе първият двубой на "сините" след ерата "Греъм Потър". Днес те бяха изведени от неговия помощник Бруно Салтор, а в същото време Нголо Канте се появи на терена като титуляр след дълго отсъствие заради контузия. 

Челси може да съжалява повече за изпуснатите две точки, тъй като създаде доста по-опасните ситуации в срещата, а на два пъти системата ВАР отменяше попадения на Рийс Джеймс и Кай Хаверц - в първия случай заради засада, а при втория - заради игра с ръка. 

Поделянето на точките не свърши работа на нито един от двата отбора - Челси е на 11-а позиция с 39 пункта, а Ливърпул остана на осмата с 43 и изостава на седем от Топ 4. 

*В следващия кръг на Острова Челси гостува на Уулвс (8 април, 17:00 часа), а Ливърпул е домакин на лидера в таблицата Арсенал (9 април, 18:30 часа)!

Репортаж от Челси 0:0 Ливърпул

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в четвъртата минута "сините" можеха да открият резултата чрез Жоао Феликс, който показа добър дрибъл, финтира Матип и навлезе в наказателното поле, но не отправи най-добрия завършващ удар.

Последва още една добра ситуация пред вратата на Алисон - след бърза домакинска атака Конате не пресече по най-добрия начин успоредно на голлинията подаване, но след това поправи грешката си и не позволи на Ковачич да отбележи на празна врата. В 12-ата минута стражът на Ливърпул трябваше да се намесва решително, след като Кай Хаверц засече подаване на Бен Чилуел от лявото крило. 

След 23 минути игра Челси откри резултата чрез Рийс Джеймс, който вкара ефектен гол от воле по диагонал, но страничният съдия маркира засада в хода на атаката, а след това ВАР потвърди решението му.

В 29-ата Кай Хаверц бе изведен зад отбраната на Ливърпул, но разочарова с изпълнението си и шутът му премина на метри встрани от долния ляв ъгъл. Последва известно затишие на "Стамфорд Бридж". Мърсисайдци владееха малко повече топката, но не успяваха да създадат сериозна опасност за Кепа.

В заключителните минути на първата част испанецът все пак трябваше да се намесва, за да отразява силен шут на Джо Гомес. При последвалия корнер Кепа блесна и с второ спасяване, този път срещу Фабиньо. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с невероятен пропуск на Матео Ковачич. Жоао Феликс се пребори с Фабиньо за една топка в центъра и даде началото на опасна атака, при която Канте чукна извеждащо подаване към хърватина, а той от 11-12 метра прати кълбото високо над вратата. 

В 50-тата минута втори гол на Челси бе отменен с ВАР - Кай Хаверц бе изведен от Канте сам срещу вратаря, Алисон спаси удара му, а топката рикошира в ръката на Хаверц и влетя във вратата на гостите. Ситуацията бе прегледана на повторение и попадението бе отменено!

В 70-тата минута Бруно Салтор извади Нголо Канте, който се завръщаше в състава на Челси след дълъг период в лазарета и пусна на негово място Конър Галахър. 32-годишният французин, който бе един от най-добрите на терена, отстъпи мястото си под бурните аплодисменти на "сините" фенове. 

До края на срещата опасностите пред двете врати тотално намаляха, а това не се промени дори след влизането в игра на Мохамед Салах. 

Стартови състави

Челси: Кепа, Чилуел, Кукурея, Фофана, Джеймс, Кулибали, Канте, Фернандес, Ковачич, Хаверц, Феликс

Ливърпул: Алисон, Цимикас, Матип, Конате, Гомес, Хендерсън, Фабиньо, Джоунс, Жота, Нунес, Фирмино

Челси - Ливърпул по ТВ: Къде да гледаме срещата?

ПРЕДИ МАЧА

*Преди около 48 часа ръководството на Челси официално обяви, че се разделя със старши треньора Греъм Потър и днес край тъчлинията ще застане неговият помощник Бруно Салтор!

Челси е на 11-о място във временното класиране с актив от 38 точки и голова разлика 29:30. Ливърпул пък е малко по-напред - осма позиция и 42 пункта (48:33).

Определено и двата отбора не се намират във върхова форма - столичани загубиха с 0:2 последния си шампионатен сблъсък срещу Астън Вила (1 април), а преди това извъртяха 2:2 с Евертън (18 март), отново на "Стамфорд Бридж".

След историческото 7:0 срещу Манчестър Юнайтед, съставът на Юрген Клоп влезе в серия от три поредни поражения - 0:1 от Борнемут (11 март, Висша лига), 0:1 от Реал Мадрид (15 март, Шампионска лига) и 1:4 от Манчестър Сити (1 април, Висша лига).

Последният директен мач между Ливърпул и Челси се състоя на 21 януари (21 кръг), а тогава "Анфийлд" не видя голове - 0:0 (припомнете си как се разви срещата в жълтата връзка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички