Мудрик стъписа Ливърпул в дебюта си, но Челси и мърсисайдци не се победиха на "Анфийлд" (ВИДЕО)


Мудрик стъписа Ливърпул в дебюта си, но Челси и мърсисайдци не се победиха на "Анфийлд" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6095 0

Ливърпул и Челси не успяха да се победят в дербито от съботния ден (21 януари) на английската Висша лига, завършвайки при резултат 0:0.

Още в началото на мача топката попадна във врата на Алисон, след като Кай Хаверц се възползва от карамбол в полето на мърсисайци. След намеса на ВАР обаче бе установено, че има засада и голът бе отменен. В края на първото полувреме Ливърпул пое инициативата, но не стигна до нищо опасно пред Кепа.

Ливърпул започна втората част, както завърши първата - доминирайки. Наби Кейта бе много близо до гола, но Тиаго Силва блокира негов опасен удар. 100-милионната покупка на Челси Михайло Мудрик се появи в игра и бе под светлината на прожекторите, след като направи чудесен рейд, но не успя да вкара топката във вратата на Алисон.

След равенството мърсисайдци се изкачват на осмата позиция в класирането и са с актив от 29 точки. Челси е десети също с толкова пункта, но по-лоша голова разлика.

Следващия кръг в елита на Англия "сините" приемат Фулъм у дома, а "червените" ще гостуват на Брайтън във ФА Къп.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Дербито започна по страхотен начин. Още в третата минута след карамбол в наказателното поле на Ливърпул и греда, уцелена от Тиаго Силва, кълбото попадна в Кай Хаверц, който го прати във вратата на Алисон, но по време на отиграването е имало засада и попадението бе отменено от ВАР. Няколко минути по-късно Мохамед Салах подаде на Коди Гакпо в наказателното поле на "сините", но нидерландецът прати топката високо над вратата.

Video edited on Kapwing

В 22-ата минута Челси стигна до страхотна ситуация. Топката бе изпратена в предни позиции, където Кай Хаверц я овладя в наказателно поле. Германецът намери Мейсън Маунт до себе си, но британецът реши да не завършва и потърси младока Люис Хол, който стреля от малък ъгъл и не уцели вратата.

В 32-ата минута Хаким Зиеш центрира от фал в наказателното поле на Ливърпул. Там от непосредствена близост Беноа Бадиашил стреля с глава, но Алисон реагира и направи впечатляващо спасяване. В края на първото полувреме мърсисайдци се посъбудиха. Домакините организираха няколко добри атаки, които обаче не създадоха опасност за Кепа и неговата врата. В добавеното време Салах получи добра възможност да вкара гол, но ударът му бе неточен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха втората част по страхотен начин. Момчетата на Клоп взеха инициативата и се настаниха продължително в половината на своя съперник. В 49-ата минута най-близо до гола бе Наби Кейта, който стреля опасно от наказателното поле, но ударът му бе блокиран от Тиаго Силва. 6 минути по-късно новата покупка на Челси Михайло Мудрик влезе на мястото на Люис Хол.

В 60-ата минута Хаким Зиеш направи чудесен рейд, навлезе в наказателното поле на "червените", но завършващият удар не бе достатъчно добър и кълбото излезе в аут. Само секунди трябваха на Михайло Мудрик да покаже на какво е способен. В 64-ата минута украинецът направи чудесен пробив в наказателното поле на мърсисайдци, преминавайки през няколко "червени" футболисти, но шутът му мина встрани на страничния стълб. След това пък добра възможност се откри пред Гакпо, но Кепа Арисабалага провали плановете му за гол с рутинно спасяване.

Няколко минути преди края на сблъсъка се откри чудесна възможност пред резервата Трент-Александър Арнолд. Британецът получи шанс за добавка след несполучливо центриране, но завършващият му удар от дъгата на наказателното поле бе много разочароващ. В добавеното време резервата Карни Чуквуемека бе изведен в наказателното поле на мърсисайдци, но не успя да завърши атаката навреме, след като Анди Робъртсън се намеси подобаващо.

Стартови състави:

Ливърпул: Алисон, Милнър, Конате, Гомес, Робъртсън, Бейчетич, Тиаго, Кейта, Елиът, Салах, Гакпо

Челси: Кепа, Чалоба, Силва, Бадиашил, Хол, Жоржиньо, Галахър, Кукурея, Зиеш, Маунт, Хаверц

ПРЕДИ МАЧА

През изминалия сезон двата тима се срещнаха 4 пъти. На два пъти в английския елит, където двубоите завършиха наравно - 1:1 на "Анфийлд" и 2:2 на "Стамфорд Бридж". Двата гранда обаче играха и два финала - във ФА Къп и Карабао Къп, но там не успяха да си отбележат попадения за общо 240 минути игра, като в крайна сметка мърсисайдци надделяха след изпълнения на дузпи.

За последно Ливърпул победи Уулвърхемптън с 1:0 (17 януари) и го отстрани на 1/32-финалите за ФА Къп. Челси пък надделя над Кристъл Палас на 15 януари (20 кръг, ВЛ) с минималното 1:0. Няма да е изненада, ако днес за лондончани дебютира и новото попълнение Михайло Мудрик.

Вероятността крилото да е титуляр срещу мърсисайдци е висока заради големия брой контузени играчи на лондончани. Поне в атака треньорът не може да разчита на Рахийм Стърлинг и Кристиан Пулишич. В лазарета на "сините" са още Нголо Канте, Бен Чилуел, Рийс Джеймс, Уесли Фофана, Едуар Менди и Денис Закария

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички