Изненада! В Англия спрягат шокиращ треньор за заместник на Греъм Потър в Челси


Изненада! В Англия спрягат шокиращ треньор за заместник на Греъм Потър в Челси
Снимка: Getty Images

2887 0

Челси официално е в търсене на нов треньор след потвърдената новина от неделя вечер за раздялата между "сините" и досегашния наставник на тима Греъм Потър.

Въпреки считания за почти сигурен нов треньор на отбора - Юлиян Нагелсман, "Mirror" съобщава за нов, много любопитен и изненадващ кандидат за апетитния пост. 

Кои са трите най-вероятни опции пред ръководството на Челси?

Става въпрос за настаника на Фулъм - Марко Силва. Изданието твърди, че специалистът е сред фаворитите за позицията при лондончани. Като първа опция все пак остава наскоро уволненият от Байерн Мюнхен Нагелсман, а до двамата се нарежда и бившият треньор на Тотнъм и ПСЖ Маурисио Почетино.

Кой е Марко Силва?

Силва е един от приятно изненадващите наставници през настоящия сезон във Висшата лига. Португалският специалист изведе Фулъм на 10-ото място в класирането, печелейки 39 точки от 28 мача. "Котиджърс" са на само 4 точки от шестия Брайтън и на 1 пред 11-тия Челси.

Мнозина очакваха тимът да се бори за оставането си в елита. Възпитаниците на Силва обаче сериозно опровергаха тези нагласи, доказвайки, че могат да объркат сметките на всеки от отборите в първенството.

Освен Фулъм, португалецът е ръководил Евертън, Уотфорд и Хъл Сити. Той има 123 мача в елита, записвайки 43 победи и 25 равенства и печелейки средно 1.54 точки на двубой. Договорът му с клуба изтича следващото лято.

Други, също толкова авторитетни източници, смятат, че новият наставник на лондончани е на 99% ясен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички