Още последици след наказанието: Три клуба се готвят да съдят Евертън за огромни суми


Още последици след наказанието: Три клуба се готвят да съдят Евертън за огромни суми
Снимка: GettyImages

1019 0

Три клуба планират да съдят Евертън, след като клубът бе признат за виновен в нарушаване на правилата за финансов феърплей. Комисията на Висшата лига потвърди в петък, че на "карамелите" са взети десет точки за нарушенията, оставяйки ги в дъното на таблицата.

Сериозни последици за Евертън

Това наказанието обаче може да не е достатъчно за Лестър, Бърнли и Лийдс. И трите отбора бяха в дъното, борейки се и с Евертън през последните две години за оцеляване във Висшата лига.

И според Daily Mail, те могат да поискат до 300 млн. паунда обезщетение, като всеки клуб изчислява, че са загубили около 100 милиона паунда от изпадането в Чемпиъншип.

Трите клуба са се свързали с новите собственици на Евертън, за да заявят намерението си да съдят, ако бъдат признати за виновни. И сега се съобщава, че ръководителите на трите клуба са се срещнали в петък следобед, за да препотвърдят плана си за съд.

"Карамелите" потвърдиха, че ще обжалват решението пред Висшата лига. Бърнли изпадна в края на сезон 2021/22, след като завърши на 18-то място, четири точки под Евертън. И Лийдс, и Лестър изпаднаха през май, тъй като победата на Евертън в последния ден ги задържа с две точки.

А вече се заговори и за наказания на Манчестър Сити и Челси, които може да ги изхвърлят от Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички