Бесен Ливърпул изравни рекорда за най-голяма победа във Висшата лига! (ВИДЕО)


Бесен Ливърпул изравни рекорда за най-голяма победа във Висшата лига! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7405 0

Английският гранд Ливърпул изравни рекорда за най-голяма победа във Висшата лига, след като разгроми Борнемут с 9:0 като домакин в мач от четвъртия кръг на новия сезон. Мърсисайдци отговориха по най-добрия начин на критиците и постигнаха първа победа през новата кампания, изравнявайки рекорда на Манчестър Юнайтед (на два пъти) и Лестър за най-изразителен успех.

След като не успя да постигне победа в първите си три мача, Ливърпул изля целия си гняв на "Анфийлд" и прегази новака Борнемут, който бе много слаб в дефанзивен план. "Червените" се възползваха от това, като седем различни играчи се разписаха. По-интересното бе, че Мохамед Салах изигра пълни 90 минути, но не успя да се разпише нито веднъж.

Силен мач за "червените" изигра Роберто Фирмино, който се отчете с хеттрик от асистенции и два гола. Две попадения отбеляза и Луис Диас, а останалите голове бяха реализирани от Харви Елиът (дебютен във Висшата лига), Трент Александър-Арнолд, Върджил ван Дайк, Фабио Карвальо (дебютен гол за Ливърпул), както и автогол на Крис Мефъм.

С победата Ливърпул се изкачи до осмото място във Висшата лига с 5 точки, а по-интересното е, че "червените" изравниха головата си разлика с тази на Манчестър Сити (13:5). В следващия кръг мърсисайдци отново домакинстват - на Нюкасъл.

РАЗВОЙ НА МАЧА ЛИВЪРПУЛ - БОРНЕМУТ

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само три минути игра Ливърпул откри резултата. Роберто Фирмино намери Луис Диас, който вкара с глава във вратата на Борнемут. При попадението останаха съмнения за засада, но ВАР провери ситуацията и нямаше нищо нередно - 1:0!

Video edited on Kapwing

В седмата минута Ливърпул удвои преднината си. Мърсисайдци разиграха топката на ръба на наказателното поле, където Роберто Фирмино подаде към Харви Елиът, а той нанесе мощен удар към вратата, който се озова в мрежата. Дебютен гол за Елиът във Висшата лига - 2:0!

Video edited on Kapwing

Две минути по-късно Диас отново вкара топката в мрежата на Борнемут, но бе вдигнат флаг за засада. В 16-ата минута Харви Елиът намери Мохамед Салах на далечната греда, но египтянинът не успя да засече топката на метър от голлинията - голям пропуск. Три минути по-късно отново Салах можеше да вкара, но Травърс изби в корнер.

В 28-ата минута Ливърпул стигна и до трето попадение. Фирмино подаде към Трент Александър-Арнолд, който си нагласи топката за удар от дистанция. Изстрелът на Трент се оказа в ъгъла на вратата и порази целта, а Фирмино записа хеттрик от асистенции в мача - 3:0!

Video edited on Kapwing

Само три минути по-късно Ливърпул вкара и четвърти гол. Този път Роберто Фирмино влезе в ролята на реализатор. След рикоширала топка бразилецът се оказа най-съобразителен в наказателното поле, за да засече в мрежата на Борнемут за първи гол на "Анфийлд" от 2020-а насам - 4:0!

Video edited on Kapwing

В 38-ата минута дойде и първата голова ситуация за Борнемут в мача. Райън Кристи овладя на гърди и опита удар към близкия ъгъл, който се отби в страничната греда, но от въшната страна и излезе в аут. При ситуацията обаче останаха съмнения дали Кристи не пое топката с ръка.

В 45-ата минута Роберто Фирмино можеше да вкара втори гол, но негов мощен удар от дистанция бе изваден в корнер. От последвалия ъглов удар обаче "червените" стигнаха до петото си попадение - Върджил ван Дайк се извиси във въздуха, за дав кара - 5:0!

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Юрген Клоп извърши смяна - даде почивка на Харви Елиът, който бе заменен от Фабио Карвальо. Само две минути след подновяването на играта Ливърпул стигна до шести гол. Трент Александър-Арнолд центрира в наказателното поле, а Крис Мефъм опита да изчисти, но си отбеляза автогол - 6:0!

Video edited on Kapwing

В 62-ата минута Ливърпул вкара седмо попадение във вратата на Борнемут. Анди Робъртсън опита центриране в наказателното поле, което бе пропуснато от Хендерсън. Вратарят на Борнемут се намеси в последния момент, но топката се озова в Роберто Фирмино, който от втория опит успя да вкара втория си гол в мача - 7:0!

Video edited on Kapwing

В 70-ата минута дебют за Ливърпул направи 17-годишният Стефан Байчетич, който направи много добро впечатление в предсезонната подготовка на мърсисайдци. В 81-ата минута Ливърпул стигна до осми гол. Центриране в наказателното поле бе свалено от Костас Цимикас към Фабио Карвальо, а той се разписа във вратата на Борнемут - 8:0!

Video edited on Kapwing

В 85-ата минута Ливърпул стигна и до девето попадение, с което изравни рекорда за най-голяма победа във Висшата лига. Мохамед Салах центрира от корнер към близката греда, където Луис Диас изскочи и успя да засече с глава в мрежата на гостите - 9:0!

Video edited on Kapwing

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Елиът, Диас, Салах, Фирмино

Борнемут: Травърс, Сенеси, Мефъм, Лерма, Земура, Смит, Кристи, Кук, Таверние, Антъни, Мур

ПРЕДИ МАЧА

Изненадващо или не, мърсисайдци се намират на дъното във временното класиране (16-то място, 2 точки) след първите 3 кръга от новата кампания. Футболистите на Юрген Клоп записаха две равенства - 2:2 срещу Фулъм и 1:1 срещу Кристъл Палас, а в началото на седмицата загубиха дербито с Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" с 1:2. Днес английският гранд е задължен да покаже по-солидна игра и да запише първа победа за сезон 2022/23 на Острова.

Новакът в Елита Борнемут тръгна с домакинска победа над Астън Вила (2:0), но това се оказаха последните, до момента, спечелени точки - последваха загуби от Манчестър Сити с 0:4 и от Арсенал с 0:3, които поставиха тима на 15-то място в таблицата. През изминалата седмица (23 август) "черешките" си върнаха настроението, побеждавайки с дузпи Норич на 1/32-финал за Купата на Лигата.

За последно Ливърпул и Борнемут играха един срещу друг през сезон 2019/20 - мачът от 16-ия кръг на ВЛ завърши 3:0 за Пуул, а този от 29-ия кръг - 2:1 (на "Анфийлд").

*Днес Юрген Клоп отново няма да може да разчита на наказания Дарвин Нунес, както и на контузените Тиаго Алкантара, Диого Жота, Ибрахима Конате, Жоел Матип, Къртис Джоунс и Алекс Окслейд-Чембърлейн!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички