Хеттрик на Холанд донесе знаменит обрат и изкачи Манчестър Сити на върха (ВИДЕО)


Хеттрик на Холанд донесе знаменит обрат и изкачи Манчестър Сити на върха (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

9747 0

Шампионът на Англия Манчестър Сити сътвори фантастичен обрат и победи Кристъл Палас с 4:2 като домакин в мач от 4-ия кръг на английската Висша лига. Ерлинг Холанд се превърна в герой за "гражданите", като отбеляза хеттрик за по-малко от 20 минути през втората част, за да изкачи Сити на върха във Висшата лига.

Мачът започна кошмарно за "небесносините", които изостанаха в резултата още в четвъртата минута след нелеп автогол на Джон Стоунс. В средата на първото полувреме проблемите за Пеп Гуардиола се задълбочиха, след като Йоахим Андерсен вкара с глава в мрежата на Едерсон.

През второто полувреме Сити излезе с друга настройка и успя рано-рано да започне своя обрат. В 53-ата минута индивидуални действия на Бернардо Силва върнаха домакините в мача. Десет минути по-късно Холанд изравни, а в 70' норвежецът донесе пълен обрат.

В 81-ата минута пък Ерлинг Холанд оформи хеттрика си, за да подсигури третата победа на Сити от началото на сезона. С победата шампионите оглавиха класирането във Висшата лига с 10 точки, докато Палас е 13-и с 4 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само четири минути игра Манчестър Сити изостана в резултата на "Етихад". "Орлите" центрираха от статично положение в наказателното поле на "гражданите", а Джон Стоунс не успя да изчисти топката и неволно си вкара автогол - 0:1!

Video edited on Kapwing

В средата на първата част Кристъл Палас удвои преднината си в Манчестър. След центриране от корнер датският защитник Йоахим Андерсен си освободи пространство и стреля необезпокоявано с глава, за да прати топката в мрежата на Едерсон - 0:2!

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Осем минути след подновяването на играта Манчестър Сити върна едно попадение. След постепенна атака топката бе прехвърлена с дълъг пас към десния фланг, където Бернардо Силва овладя. Той предпочете да действа солово, освободи си пространство за удар и успя да вкара в мрежата на Палас - 1:2!

Video edited on Kapwing

В 62-ата минута Манчестър Сити успя да стигне и до изравнително попадение. Фил Фодън центрира топката в наказателното поле към Ерлинг Холанд, който засече с глава, за да се разпише в мрежата на Палас - 2:2!

Video edited on Kapwing

В 70-ата минута Манчестър Сити стигна до пълен обрат на "Етихад". След бързо изпълнен корнер "гражданите" разиграха топката в наказателното поле на Кристъл Палас с няколко подавания. Накрая Джон Стоунс намери Ерлинг Холанд на далечната греда, който вкара втория си гол в мача - 3:2!

Video edited on Kapwing

В 81-ата минута Холанд оформи своя хеттрик в мача и подсигури трите точки на "небесносините". Илкай Гюндоган подаде на нападателя между двама защитници на Палас, а Холанд се промуши между тях, за да излезе на голова позиция и да се разпише - 4:2!

Video edited on Kapwing

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Диас, Кансело, Родри, Де Бройне, Бернардо, Марез, Фодън, Холанд

Кристъл Палас: Гуаита, Мичъл, Гехи, Андерсен, Уорд, Клайн, Езе, Шлуп, Дукуре, Аю, Едуард

ПРЕДИ МАЧА

"Гражданите" започнаха новата кампания на Острова с две победи - 2:0 при визитата на Уест Хям и 4:0 у дома срещу новака Борнемут. Последва зрелищно равенство 3:3 с Нюкасъл, а преди броени дни (24 август) Сити гостува на Барселона в приятелска среща на "Камп Ноу", която също завърши 3:3! "Небесносините" са на второ място във временното класиране със седем точки - две по-малко от лидера Арсенал.

Кристъл Палас е на девета позиция в таблицата с актив от 4 пункта - лондончани загубиха на старта от Арсенал с 0:2, след това взеха точка от Ливърпул на "Анфийлд" (1:1), а в третия кръг на ВЛ победиха Астън Вила с 3:1. През изминалата седмица (23 август) Палас преодоля 1/32-финалите за Купата на Лигата, след като се наложи с 2:0 като гост над Оксфорд Юнайтед.

През миналия сезон 2021/22 играчите на Хосеп Гуардиола не успяха да разгадаят Кристъл Палас и спечелиха само 1 точка от двата мача - поражение с 0:2 на "Етихад" (10 кръг) и равенство 0:0 в Лондон (29 кръг).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички