Бранител на Уест Хям критикува ръководните органи на Висшата лига


Бранител на Уест Хям критикува ръководните органи на Висшата лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

1190 0

Защитникът на Уест Хям Анджело Огбона разкритикува остро Английската Висша лига заради действията им по време на пандемията от коронавирус. Във вчерашния ден бе обявено, че срещите от Английската Висша лига тази седмица няма да бъдат проведени. Ден по-рано обаче организаторите на английския футболен елит бяха решили мачовете да се проведат по план, като чак след като стана ясно, че мениджърът на Арсенал Микел Артета е болен от коронавирус, кръгът беше отложен.

Липсата на адекватна реакция от Висшата лига разгневи Огбона, който коментира ситуацията пред „Кориере дела Сера“. „Щастлив съм и съм спокоен, че всички мачове както от Висшата лига, така и от долните дивизии бяха отложени. Изглеждаше сякаш те искат да игнорират толкова сериозен проблем. Не е просто във футбола, този проблем е вграден в психиката на англичаните. Те не могат да осъзнаят опасността от вирус, който може да бъде предаден за секунди, ако не спазваш необходимите мерки. Беше абсолютно неприемливо, че нашият мач срещу Арсенал бе оставен да се проведе. Те бяха играли срещу Олимпиакос. Сякаш чакаха някой да умре, за да предприемат действия“, заяви италианският бранител.

Английският футболен шампионат бе прекъснат до 4-ти април, като паузата може да бъде удължена, в зависимост от развитието на ситуацията с коронавируса на Стария континент. А ето каква опасност съществува за сезона в Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички