Босът на Челси Тод Боели примамва футболния съветник на ПСЖ


Босът на Челси Тод Боели примамва футболния съветник на ПСЖ
Снимка: Getty Images

2742 0

Английският Челси желае да назначи за спортен директор изпълняващия тази длъжност в ПСЖ Луиш Кампош, пише "The Times". Ръководството на лондончани иска той да работи с новия мениджър на тима Греъм Потър.

Задълженията по тази позиция след напускането на Марина Грановская временно се изпълняват от собственика на "сините" Тод Боели. Богаташът обаче не само иска да назначи Кампош, но и вече води разговори с него.

Изданието пише, че с блестящата си работа в Монако и Лил португалецът си е заслужил репутацията на трансферен гуру. За работата си в Лил например Кампош продаде играчи за повече от над 350 милиона евро и създаде отбор, който от аутсайдер в Лига 1 се превърна в шампион през сезон 2020/21.

Преди да се премести във Франция, специалистът работи в Реал с Жозе Моуриньо, който след това го препоръча на Манчестър Юнайтед и Тотнъм. От юни 58-годишният Кампош работи в ПСЖ, но там се води футболен съветник. Боели е готов да му предложи пълноценна роля на спортен директор и достъп до огромен бюджет. А ето коя звезда на Манчестър Юнайтед е желана в Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички