Изненада: Боели няма да уволни Потър, ако не класира Челси в топ 4


Изненада: Боели няма да уволни Потър, ако не класира Челси в топ 4
Снимка: Getty Images

1162 0

Ръководството на Челси няма да уволнява новия си мениджър Греъм Потър, ако той не класира отбора в топ 4 във Висшата лига в края на сезона. Това твърди английското издание "The Guardian". 

Според медията класирането за Шампионска лига през сезон 2023/24 е сериозна цел за "сините", но няма да има основно значение за оценката на работата на англичанина. Собствениците на Челси са поръчали на Потър да промени футболния стил на тима и ще оценят настоящия сезон не по резултатите, а по прогреса в играта.

В сравнение с досегашната съдба на мениджърите и поведението на собственика Роман Абрамович спрямо тях, това се разглежда като изоставяне на традициите на "Стамфорд Бридж".

За последното десетилетие "сините" само два пъти финишираха извън първите четири места. Това се случи през 2016 и 2018 година. И в двата случая мениджърът се прости с длъжността си - първо Жозе Моуриньо, а после - Антонио Конте. А ето колко пари е инвестирал Тод Боели в назначението на Потър. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички