ПСЖ се скъса да пропуска, но успя да вземе трите точки срещу Брест у дома


ПСЖ се скъса да пропуска, но успя да вземе трите точки срещу Брест у дома
Снимка: Getty Images

4616 0

Френският гранд ПСЖ успя да победи Брест в двубой от 7-ия кръг на Лига 1. Мачът на "Парк де Пренс" завърши при минималното 1:0 за домакините. Парижани направиха много пропуски, но все пак спечелиха благодарение на попадението на Неймар в 30-ата минута.

Първото полувреме започна по страхотен начин за парижани. Домакините се наслаждаваха на играта си и стигнаха до няколко положения, но те бяха пропуснати от големите звезди на тима - Лионел Меси, Килиан Мбапе и Неймар. В крайна сметка, последният съумя да открие резултата в 30'. Бразилецът получи страхотна топка от Меси и след чудесно овладяване успя да я вкара в противниковата врата, с което и откри резултата на "Парк де Пренс".

През по-голямата част на второто полувреме ПСЖ имаше инициативата. Парижани продължаваха да създават положение след положение, но не успяваха да ги реализират. В 50' пък Лионел Меси нацели гредата след удар с глава. 20 минути по-късно пък бе отсъдена дузпа в полза на Брест. Слимани се нае с отговорността да я изпълни, но Джанлуиджи Донарума уцели ъгъла и опази вратата си от гол.

В сряда (14 септември) ПСЖ гостува на Макаби Хайфа в мач от груповата фаза на Шампионска лига. Брест пък ще приеме Аячо следващата седмица у дома в Лига 1.

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна много по-добре за домакините. ПСЖ успя да стартира по-спокойно и стигна до две много интересни положения. В 11' Неймар стреля от непосредствена близост, но не успя да намери вратата, като топката мина много близо до левия страничен стълб. Две минути по-късно Килиан Мбапе можеше също да отбележи след отлично изградена атака на парижани, но завършващият му удар от наказателното поле бе разочароващ.

В 20' се откри страхотна възможност и пред Лионел Меси. ПСЖ отново направи хубава атака, като в крайна сметка кълбото попадна в аржентинеца. Той успя да го спре с гърди, но впоследствие шутът му мина покрай вратата. В 25' реферът Пиняр посочи директен червен картон на Ерел от гостите заради грубо нарушение. Впоследствие обаче се оказа, че Килиан Мбапе е бил в засада и червеният картон бе отменен.

В 30' обаче резултатът бе открит от домакините. Неймар получи страхотно подаване по въздух от Лионел Меси. Бразилецът си спря топката по чудесен начин и не остави шансове на Бизо, вкарвайки със силен удар - 1:0 за ПСЖ. В края на първата част Килиан Мбапе вкара топката във вратата на Бизо, но попадението бе отменено заради правилно отсъдена засада. В добавеното време отново Мбапе получи шанс да вкара, но Бизо осуети плановете му с чудесно спасяване.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

След почивката ПСЖ продължи да бъде по-дорбият отбор на терена. В 50' Лионел Меси получи страхотно подаване от Килиан Мбапе, който сложи топката на главата на аржентинеца. Неговият удар обаче средна страничния стълб. Осем минути по-късно след поредна феноменална атака, изготвена от звездното трио на парижани, Мбапе се озова сам срещу Бизо, но не успя да завъши атаката успешно. Брест пък продължаваше да изглежда доста безидеен във всяко едно отношение.

В 70' Преснел Кимпембе извърши нарушение в своето наказателно поле. Съдията не се поколеба и веднага отсъди 11-метров наказателен удар. Слимани застана зад топката, но Донарума улови ъгъла и спаси. След дузпата, като че ли Брест се посъвзе. Гостите започнаха да разиграват със спокойствие и дори за няколко минути се настаниха трайно в половината на ПСЖ.

След 75-ата минута изглеждаше, че ПСЖ просто доиграва мача с разиграванията си. В 85' Витиня си пробва късмета от близо 30 метра, но топката мина встрани от страничния стълб. 

Стартови състави:

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН: Джанлуиджи Донарума, Норди Мукиеле, Серхио Рамос, Преснел Кимпембе, Марко Верати, Килиан Мбапе, Неймар, Ашраф Хакими, Нуно Мендеш, Данило Перейра, Лионел Меси

БРЕСТ: Ислам Слимани,Лилиан Брасие, Брендан Шардоне, Кристоф Ерел, Жан-Кевин Дюверн, Франк Онорат,Хари Балкебла, Марко Бизот, Уго Магнети, Матиас Перейра-Лаже, Пиер Леес-Мелу

ПРЕДИ МАЧА

Отборът на Кристоф Галтие е на второ място в таблицата с почти перфектен баланс - 16 точки от 6 мача. Единственото равенство дойде при домакинството на Монако от 4-ия кръг (1:1). Гостите от Брест са в дъното на подреждането със сбор от 5 пункта.

През миналия уикенд (3.09.) ПСЖ победи Нант с 3:0, а през седмицата (6.09.) се справи и с Ювентус (2:1) в първия кръг от груповата фаза на Шампионска лига. Брест записа равенство срещу Страсбург - 1:1, на 4 септември.

Парижани спечелиха пълен комплект от 6 точки срещу този противник през сезон 2021/22 - победи с 4:2 като гости и с 2:0 като домакини.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички