Тежката серия на Тотнъм продължава


Тежката серия на Тотнъм продължава
Снимка: Guliver/GettyImages

1936 0

Тотнъм продължава слабата си серия във всички турнири, но поне прекрати поредицата от мачове със загуба в английската Висша лига. "Шпорите" се добраха до 1:1 на тежкия за гостуване стадион "Търф Мор", след като Бърнли изпусна водачеството си в мача след ранен гол във вратата на Уго Лорис. 

Крис Ууд даде аванс на домакините в 13', но Деле Али изравни от дузпа в 50', което фиксира и крайния резултат. Но самата среща беше разделена на две части, като първото полувреме бе почти изцяло за домакините, докато лондончани могат да съжаляват, че не стигнаха до пълен обрат през вторите 45 минути. 

Жозе Моуриньо определено може да бъде винен за липсата на победа, след като стартира двубоя в схема с 5 защитници, а Бърнли тотално доминираше през първата част. Още в първите 15 минути домакините имаха 4 ситуации за гол, а в 13' Дуайт Макнийл центрира към наказателното поле, тама Лорис не се намеси много добре, а Ууд се възползва и с добавка от близка дистанция реализира за 1:0. 

Бърнли продължи да диктува събитията на терена, след като Уестууд и Ууд отново се отчетоха с пропуски, а Лорис на два пъти спаси своите от второ попадение в мача. Единственият точен удар за Тотнъм през първата част дойде от Ерик Ламела в 30'. 

Специалния призна грешката си негласно през второто полувреме, след като направи двойна смяна, пускайки в игра Джовани Ло Селсо и Лукас Моура. Той промени и схемата на 4-2-3-1, с която "шпорите" тотално надиграха своя опонент през вторите 45 минути. Още в 49' Ерик Ламела получи отличен паса в наказателното поле, където беше съборен от Бен Мий - дузпа, точно реализирана от Деле Али за 1:1. Това беше и 50-ият гол на атакуващия халф в английската Висша лига

До края на срещата Тотнъм изпусна няколко страхотни положения, като и вратарят Ник Поуп се намеси в 2-3 критични ситуации. В добавеното време пропуските на Тотнъм можеха да струват още по-скъпо, но Матей Видра и Крис Ууд бяха блокирани при ударите си след подавания на Дуайт Макнийл в наказателното поле - 1:1 краен резултат. 

Тотнъм е на осма позиция с 41 точки - на четири зад Челси, който обаче е с мач по-малко. Бърнли, който вече е в серия от пет поредни мача без загуба в Премиър лийг, е десети. "Шпорите" имат едва 3 победи в английски елит като гост, всички от тях записани от Жозе Моуриньо. Отборът е в серия от 5 поредни мача без успех във всички турнири. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички