Уейн Рууни скочи срещу искането за намаляване на заплатите


Уейн Рууни скочи срещу искането за намаляване на заплатите
Снимка: Getty Images/Guliver

2214 0

Легендарният играч на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни смята, че играчите в Англия са изкарани като "изкупителни жертви" от здравния министър на Великобритания Мат Ханкок и Висшата лига. Футболът в страната бе спрян за неопределено време поради коронавируса, като Ханкок призова Висшата лига и клубовете й да "вземат мерки", като намалят заплатите си.

"На първо време ще кажа, че ако Дарби Каунти поиска от мен да намаля заплатата си, за да подпомогна финансово клуба, ще ги разбера и ще помогна по какъвто и да е начин. И ако правителството ме потърси, за да окажа подкрепа на медицински сестри финансово или да закупя респиратори, ще бъда горд да го сторя – стига да знам къде отиват парите ми. Но аз не съм всеки играч. Аз съм на 34, имах дълга кариера и спечелих достатъчно през нея. Мога да подпомогна финансово някого. Но не всеки футболист е в подобно на моето положение. Въпреки това всички футболисти бяха призовани да намалят заплатите си с 30%.

Защо те изведнъж станаха изкупителни жертви? В последните няколко дни отношението към тях бе отвратително. Първо, здравният министър Мат Ханкок призова играчите да намалят финансовите си възнаграждения. Неговата работа беше да ни информира относно последните данни за пандемията от коронавирус в страната. Защо намаляването на заплатите на играчите дори мина през акъла му? Толкова ли отчаяно искаше да отклони вниманието от работата на правителството?", сподели той.

"След това Висшата лига обяви, че ще се консултира с играчите относно евентуално 30%-во намаление на заплатите. Това се случи, въпреки че собствениците и Борда на Висшата лига вече знаеха, че футболистите са в задълбочени разговори относно своите приноси към кризата. За мен изглеждаше странно, защото всяко друго решение в този процес се пази в тайна, но това трябваше да бъде обявено публично.

Защо? Усеща се като опит за унижение на играчите – да ги притисне в някой ъгъл, където те трябва да плащат за загубените приходи. Разбирам, че играчите са високоплатени и могат да помогнат финансово. Но това трябва да се случва индивидуално, а не колективно. Да се превръщат в мишени ми се струва неправилно. Притеснен съм за някои от футболистите, особено по-младите. Напрежението, под което са поставени те, е неприемливо и искам да се изкажа от тяхно име“, завърши Рууни.

А защо играчите не са съгласни да намалят заплатите си - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички