Хари Уилсън вече е футболист на Фулъм


Хари Уилсън вече е футболист на Фулъм
Снимка: Getty Images/Guliver

2288 0

Ливърпул обяви трансфера на Хари Уилсън в класиралия се от новия сезон във Висшата лига Фулъм. Уелският национал играеше като преотстъпен в тима от Западен Лондон от мърсисайдци и с добрите игри, които направи, си заслужи постоянен трансфер при новия член в елита на Англия. Това е допълнителен шанс за него, тъй като Уилсън е искал да получава повече игрово време в тима, в който играе, за да се подобрява, а Фулъм му предостави отлична възможност за това. Още повече, че „котиджърс“ се завръщат във Висшата лига. В Ливърпул изгледаше почти невъзможно за Уилсън да си спечели място в атаката на тима, въпреки че е определян за един от най-големите таланти на отбора от „Анфийлд“.

Договорът на Хари Уилсън с Фулъм е за срок от 4+1 години, а трансферната сума, за която той преминава на „Крейвън Котидж“, е 12 милиона паунда, като Ливърпул ще получи 15% при евентуална нова продажба на уелсеца.

„Точно това исках. Исках да се установя някъде за постоянно, за да мога да се концентрирам на терена. Първият ми сезон тук беше страхотен, клубът беше страхотен към мен, сработих се добре със съотборниците си и се подготвих за фантастична година. Имам на сметката си двуцифрен брой голове и асистенции, което ме радва много. Тази година беше най-добрата за мен. Сега имам тази стабилност, от която се нуждая. Имам чувството, че вече не съм толкова млад за постоянни наеми“, сподели новото попълнение на Фулъм.

Хари Уилсън помогна на „котиджърс“ да се върнат в елита със своите 11 гола и 18 асистенции в 41 мача през сезона, а Фулъм е само на победа от оставащите си три мача да си гарантира и титлата в Чемпиъншип.

„Вълнувам се, последния път, когато бях във Висшата лига, въпреки че изпаднах, мисля, че се справих добре. Вкарах седем гола, което за първата ми година в елита не беше никак лошо“, каза още уелският национал.

Следващия сезон Хари Уилсън ще се изправи срещу своя бивш отбор Ливърпул в Премиър лийг, Ето как се класираха "котиджърс" за най-високото ниво на английския футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички