Бивш скаут на Арсенал: Бяхме много близо до трансфера на Мбапе


Бивш скаут на Арсенал: Бяхме много близо до трансфера на Мбапе
Снимка: Getty Images

1836 0

Бившият скаут на Арсенал Жил Гриманди потвърди, че клубът е бил близо до привличането на звездата на ПСЖ Килиан Мбапе. Това се е случило през 2016 година, когато нападателят играеше за Монако.

Младият Мбапе е бил набелязан от сънародника си Арсен Венгер, много преди да започне да блести в ПСЖ и да стане световен шампион с Франция.

Арсенал е бил готов да купи играча от Монако, но той е отказал на английския гранд и е предпочел да остане при "монегаските".

"Опитахме се да го убедим. Срещнахме се с родителите му в Лондон, те дойдоха на нашата тренировъчна база, а ние също отидохме с Арсен и Ричард Лоу, за да се срещнем с Килиан в южната част на Франция.

Опитахме се да го убедим, но не мисля, че това беше най-добрият момент за нас. Тази среща се случи в деня, след като загубихме у дома от Суонзи в лигата, а преди това имаше поражение на "Олд Трафорд". Помня също, че имахме голям мач като гост срещу Тотнъм само три дни по-късно, така че моментът не беше идеален", обясни скаутът пред "Ladbrokes".

"Опитахме се и наистина мисля, че не бяхме толкова далеч от това да го вземем, но той отхвърли нашия проект и подписа нов договор с Монако", завърши Гриманди. А според слухове на Мбапе Арсенал не му е безразличен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички