Висшата лига за 2023 г. приключи на двете крайности за Арсенал и Тотнъм (ВИДЕО)


Висшата лига за 2023 г. приключи на двете крайности за Арсенал и Тотнъм (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1262 0

Висшата лига приключи за календарната 2023 г. на двете крайности за лондонските грандове Арсенал и Тотнъм. Вечните съперници от Северен Лондон излязоха, за да се върнат на победния път, но това сториха само “шпорите”. Възпитаниците на Постекоглу се наложиха като домакини над Борнемут с 3:1 в двубой с много емоции.

Сар ще помни дълго срещата, но с тъжни чувства 

Една от тях бе сбогуването с дългогодишния футболист на Тотнъм - Юго Лорис, който ще бъде трансфериран в Лос Анджелис ФК през зимата. Още през първото полувреме обаче се контузи Папе Сар, който откри резултата в 9-ата минута, а в 32-ата напусна терена със сълзи на очи. Сега неговото участие за Купата на африканските нации е застрашено. Тежка контузия получи в края и Велис.

Останалите попадения паднаха в заключителните минути - Хьон Мин-Сон удвои в 72’, а след още 8’ Ричарлисон оформи класиката. Почетното попадение за гостите бе дело на Скот в 84’. Така Тотнъм победи съперника си у дома за първи път от 2019 година насам и ще посрещне 2024 година на пето място с точка зад Арсенал. 

“Топчиите” не успяха да избегнат втора поредна загуба срещу градски съперник след 0:2 от Уест Хем. Сега обаче възпитаниците на Артета успяха да реализират и отстъпиха с 1:2 след пълен обрат. За колоса Сака откри още в петата минута, но Хименес изравни след половин час игра. След още толкова игра Де Кордова оформи пълния обрат. Това бе първа победа за Фулъм над Арсенал от 2012 г. насам, когато от “Крейвън Котидж” отново се наложиха с 2:1.

Арсенал над 10 години не беше губил в този мач

Още: Артета натиска Арсенал за привличането на Айвън Тони

Димитър Бербатов поряза жестоко Манчестър Юнайтед и Челси, определяйки своя фаворит във Висшата лига

Артета шокира: Какво му казали съдиите за спорния гол на Уест Хем срещу Арсенал?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички