Бивш играч на Юнайтед: Бих се вписал идеално в стила на Гуардиола


Бивш играч на Юнайтед: Бих се вписал идеално в стила на Гуардиола
Снимка: Guliver/GettyImages

987 0

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд разкри, че ако има възможността да играе под ръководството на някой от настоящите футболни треньори, то това би бил Пеп Гуардиола. Фърдинанд изкара 12 години на „Олд Трафорд“, като работи със сър Алекс Фъргюсън и Дейвид Мойс.

Бившият защитник обаче смята, че идеално би се вписал в стила на игра, практикуван от Пеп Гуардиола в Барселона, Байерн Мюнхен и Манчестър Сити. „Начинът, по който той ръководи съставите си, много ми допада. Бих се радвал, ако имах възможността да играя под негово ръководство, харесва ми как неговите отбори организират атаките си. Имаше случаи, при които напускахме терена с Неманя Видич и се прибирахме в тунела, след като водехме с 3 или 4 на нула, но аз бях бесен. Той ме питаше какво не е наред, а аз му отговарях, че не съм пипал топката цял мач. В отборите на Пеп атаките се изграждат от защитата, с продължително владеене на топката и много подавания. Бих се радвал да съм в съблекалнята на неговия отбор, дори и като муха, само за да мога да го слушам“, заяви Рио Фърдинанд в подкаста на Роби Савидж.

За 12 години в тима на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд спечели 6 пъти титлата във Висшата лига, 2 пъти Купата на лигата, веднъж Шампионската лига и веднъж Световното клубно първенство. А ето какви са впечатленията на Фърдинанд от бившия му съотборник Кристиано Роналдо.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички