Лапорта обеща да върне Гуардиола, ако стане шеф на Барселона


Лапорта обеща да върне Гуардиола, ако стане шеф на Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages

1733 0

Бившият президент на Барселона Жоан Лапорта потвърди, че смята да се кандидатира за същата длъжност през 2021 година. Той посочи, че ако спечели изборите, ще направи всичко възможно, за да върне на треньорския пост възпитаника на клуба Хосеп Гуардиола.

"Много бих искал Гуардиола да се върне, но той сега е в Манчестър Сити, така че, решението трябва да вземе самият Хосеп. Той е еталон за Барселона, много каталунци искат той отново да стане треньор на отбора", коментира Лапорта, цитиран от "Cadena Ser".

Запитан за възможността легендата на Барселона Шави Ернандес да води тима, Лапорта заяви: "Той вече стана треньор и продължава да живее с футбола. Той трябва да реши кога ще бъде подходящият момент. През 2021 година в отбора все още ще играят негови бивши съотборници, няма да е лесно за работа. Шави е честен човек. Той знае много за футбола и ще направи правилния избор. Самият той знае кога ще дойде неговото време да тренира Барселона".

Жоан Лапорта беше президент на каталунците от 2003 до 2010 година. През 2015 г. той загуби изборите от Хосеп Бартомеу. С него отборът спечели Световното клубно първенство, 2 пъти Шампионска лига, 4 пъти титлата на Испания, 3 Суперкупи на страната и 1 Купа на Краля. А защо Лапорта поиска оставката на Бартомеу вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички