Роналдо "развинтил" защитник на Манчестър Юнайтед преди да подпише с "дяволите"


Роналдо "развинтил" защитник на Манчестър Юнайтед преди да подпише с "дяволите"
Снимка: Getty Images/Guliver

4553 0

Любопитна история повдига завесата около това как се е стигнало да един от най-добрите трансфери в историята на футбола - този на Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед. Португалецът преминава на "Олд Трафорд" през лятото на 2003 година за 12,4 млн. паунда, заемайки мястото на напусналия Дейвид Бекъм. Оказва се, че Кристиано е впечатлил ръководството на "дяволите" по време на контролен мач между Спортинг Лисабон и Манчестър Юнайтед, в който талантливият младок буквално развинтил защитата на съперника.

Финтовете на Роналдо превърнали деня на Джон О'Шей в същински кошмар. Тъкмо ирландецът, който прекара цяло десетилетие на "Олд Трафорд", е трябвало да отговаря за опазването на Кристиано по време на срещата. Неговите сили обаче са стигнали едва до полувремето, когато вече е бил тотално изтощен от набезите на младока - до такава степен, че дори не е отговарял на въпросите на съотборниците си.

Историята разкрива друг защитник на "червените дяволи" - Рио Фърдинанд, който в последно време често се връща към спомените си от своите години на "Олд Трафорд". Всъщност Фърдинанд заиграва в Юнайтед само една година преди идването на Роналдо в отбора - през 2002-ра, като остава в сърцето на "червената" отбрана чак до 2014 година.

"Играхме срещу Спортинг през 2003 г., прибрахме се на почивката, а Джон О'Шей се нуждаеше от кислородна маска. Беше разстроен и пъшкаше. Казвахме му да се доближи още повече до Роналдо, а той дори не можеше да ни отговори", спомня си Фърдинанд.

Очевидно качествата на Роналдо са оставили без дъх не само О'Шей, но и ръководството на Манчестър Юнайтед: "Аз, Пол Скоулс и Ники Бът си казахме: "Това момче е невероятно, трябва да подпишем с него". След мача се качихме на автобуса, но чакахме час и половина преди да отпътуваме. Тогава ни казаха, че в същото време са преговаряли за трансфера на Кристиано."

Фърдинанд добави още, че професионализмът на Роналдо е не само на терена, но и извън него. "Той беше първият играч, който видях да гради екип около себе си. Живееше в съседната къща. Понякога, когато минавах покрай нея, виждах 15 души там. "Брато, кои са всички тези хора в дома ти? Няма ли да си почиваш?", попитах го аз веднъж. "Това е моят физиотерапевт, този тук анализира тренировите ми, това е масажистът ми, ...", отговори ми той. Помислих си: "Исусе, този човек е луд."

Тук може да си припомните най-доброто от последния сезон на Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед (видео).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички