Бивш играч на Манчестър Юнайтед за времето си в клуба: Буквално исках да си седя вкъщи и да пия


Бивш играч на Манчестър Юнайтед за времето си в клуба: Буквално исках да си седя вкъщи и да пия
Снимка: Getty Images/Guliver

1499 0

Бившият играч на Манчестър Юнайтед Джеси Лингард разкри, че времето, прекарано на „Олд Трафорд“, е оказало лошо влияние върху психиката му. В момента англичанинът играе в Нотингам Форест и престоят при „червените дяволи“ е зад гърба му.

Началото на всички проблеми е било поставено през сезон 2019/20, а кулминацията се явява недоволството на феновете срещу него, след като Манчестър Юнайтед победи Дарби Каунти с 3:0 в среща за Купата на Англия. След това настъпва период, в който Лингард бива принуден да се грижи за своите братя и сестри, а локдаунът по време на пандемията от Covid-19 допълнително усложнява положението.

„Никой не знаеше за борбите ми извън терена, така че си мислят: „Ти си футболист, живееш в хубава къща, имаш пари, можеш да се справиш с всичко.“ Но когато става въпрос за нечие здраве и благополучие – ситуацията е различна. Всички сме хора“, сподели футболистът пред „The Guardian“.

Играех и се чувствах сякаш не съществувам. Игрите просто минаваха покрай мен. Когато не се получава на терена, се опитваш да работиш малко повече, за да се представиш добре в следващия мач, но моят ум не беше в това състояние, за да го направя. Исках да спра напълно, да си почина и просто да си бъда у дома. Не исках да съм на терена и да ме наблюдават зорко. Губиш топка и напрежението е по-голямо“, допълни Лингард.

Изпаднал в депресия и отчаяние, тогавашният футболист на Манчестър Юнайтед признава, че е „лекувал“ състоянието си с помощта на алкохол: „Бях на автопилот. Прибирах се, лежах на дивана и гледах в пространството. Буквално исках да си седя вкъщи и да пия малко – да се опитам да премахна болката. Обикновено не го правя. Не съм голям пияч“.

Лингард споделя, че не е голям почитател на алкохола. Позволявал си е да пие, когато е излизал с приятели, но нищо сериозно. „Но да седя вкъщи и да пия преди заспиване… Тогава разбрах, че съм в лошо положение“, признава футболистът.

След това решава да поиска помощта на тогавашния мениджър на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер и тази на медицинския екип на отбора. Впоследствие Лингард успява да възстанови психиката си, а времето, прекарано под наем в Уест Хям, му помага да преоткрие и формата си на терена.

"Мисля, че хората виждат нас, футболистите, като роботи, които нямат емоции, но това не е така", престраши се наскоро да разкрие емоциите си и още един футболист от Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички