Битка на живот и смърт: Кои английски отбори ще играят в Шампионска Лига?


Битка на живот и смърт: Кои английски отбори ще играят в Шампионска Лига?
Снимка: Оф. сайт на Висшата лига

1576 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер заяви, че отборът ще бъде напълно готов за решаващия мач с Лестър. Може би за "червените дяволи" предстои най-важният сблъсък през сезона във Висшата лига. Още от самото начало на кампанията целта пред Солскяер беше топ 4 и ето че изпълнението ѝ не е чак толкова далеч от реалността.

Разбира се, целта пред Лестър е същата, и без съмнение това е двубоят, който приковава вниманието в последния кръг от шампионата на острова. Всъщност, вариантите за крайно класиране в четворката са няколко:

Победа за Лестър (т.е загуба за Юнайтед), победа или равенство за Челси:

Лестър и Челси ще играят в Шампионска Лига. Манчестър Юнайтед ще играе в Лига Европа. Тук е редно да се спомене, че “червените дяволи” все пак могат да играят в най-престижния европейски турнир без да се класират в четворката. За целта обаче трябва да спечелят Лига Европа през август.

Победа за Манчестър Юнайтед (т.е загуба за Лестър), победа или равенство за Челси

При подобно стечение на обстоятелствата следва: Манчестър Юнайтед и Челси ще играят в Шампионска Лига, Лестър в Лига Европа.

Равенство между Лестър и Юнайтед, победа или равенство за Челси

Ситуацията не се променя особено. Челси и Юнайтед в ШЛ, Лестър в ЛЕ.

Победа за Лестър (т.е загуба за Юнайтед), загуба за Челси.

Лестър и Юнайтед в ШЛ, Челси в ЛЕ.

Равносметка:

Има още няколко варианта при които може да приключи битката за топ 4, но няма да задълбаваме върху тях. В крайна сметка – Юнайтед и Челси се нуждаят само от точка в последните си мачове. Лестър от своя страна се нуждае най-малкото от точка, но тя би помогнала само и единствено, ако Челси загуби. (По този начин двата отбора ще са с равен брой точки, но головата разлика на Лестър е много по-добра от тази на Челси).

Неведнъж сме ставали свидетели на това именно головата разлика да окаже тежест върху крайното класиране и този сезон не е изключение. Във всички случаи ни предстои много вълнуващ край на сезона. Както за битката в четворката, така и за тази на дъното (подробности за нея вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички