Манчестър Юнайтед се намести в топ 4 след равенство срещу Уест Хям


Манчестър Юнайтед се намести в топ 4 след равенство срещу Уест Хям
Снимка: Gulliver/GettyImages

4108 0

Отборите на Манчестър Юнайтед и Уест Хям завършиха наравно 1:1 в двубой от 37-мия кръг на Висшата лига. Михаил Антонио от дузпа откри резултата в края на първата част, а Мейсън Грийнууд изравни за "червените дяволи" в началото на второто полувреме.

По този начин Манчестър Юнайтед се намести в топ 4 и изпревари Челси преди днешния мач на лондончани срещу Ливърпул. Тимът на Оле Гунар Солскяер вече има 63 точки в актива си и е с по-добра голова разлика от Челси. Уест Хям пък официално се спаси от изпадане, след като вече има 38 точки и е на 15-тата позиция. А ето и всичко по-интересно от днешния мач:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Още във 2-рата минута Манчестър Юнайтед е близо до откриване на резултата. Антони Марсиал е изведен добре, но Фабиански избива удара му. В 18-тата минута отново французина опитва да обстрелва вратата на Уест Хям, но изстрелът му е крайно неточен.

В първите 25 минути отбраната на "чуковете" се справя по отличен начин с нападението на домакините и не им предоставя почти никакви шансове да обстрелват вратата на Лукаш Фабиански. В 31-вата минута и Уест Хям заплаши вратата на своя съперник. Анджело Огбона отправи удар с глава след центриране от корнер.

В 37-мата минута Маркъс Рашфорд пробва удар от дистанция, но Фабиански бе добре подготвен и отрази неговия шут. В 42-рата минута "чуковете" изненадаха своя съперник. Центриране в наказателното поле на Юнайтед достигна до Михаил Антонио и той бе много близо до откриването на резултата.

В самия край на полувремето Уест Хям получава шанс да обстрелва вратата на Де Хеа от свободен удар. При удара Деклан Райс стреля към вратата, но Пол Погба спира топката с ръце и съдията посочва бялата точка след консултация с ВАР. Зад топката застава Михаил Антонио и е точен за 0:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Още в началото на втората част Манчестър Юнайтед стига до изравняване на резултата. Антони Марсиал намери Мейсън Грийнууд, който остави безпощаден Лукаш Фабиански - 1:1!

В 61-вата минута Джарод Боуен отправя хубав удар към вратата на Давид Де Хеа, но испанският страж се справя отлично. В 67-мата минута Деклан Райс отправи страхотен удар отдалеч и бе много близо до това, да изведе Уест Хям отново напред в резултата.

В 79-тата минута Бруно Фернандеш получава жълт картон за реплики към съдията. Ситуацията дори е преразгледана с ВАР за евентуален червен картон, но такъв не е показан на португалеца. В 85-тата минута влезлият като резерва Одион Игало получава шанс да отбележи, но е неточен.

СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Фосу-Менса, Линдельоф, Магуайър, Уилямс, Матич, Погба, Грийнууд, Фернандеш, Рашфорд, Марсиал

Уест Хям: Фабиански, Джонсън, Диоп, Огбона, Кресуел, Форналс, Райс, Нобъл, Сучек, Боуен, Антонио

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Манчестър Юнайтед се намира в наистина впечатляваща форма, но загуби с 1:3 в последния си двубой - срещу Челси за ФА Къп. Това поражение сложи край на серията без загуби за "червените дяволи" - цели 19 мача. В последните 12 двубоя от Висшата лига - момчетата на Оле Гунар Солскяер имат 8 победи и 4 равенства.

Тази добра серия в първенството отвори врати, които изглеждаха затворени пред Юнайтед. А именно тези на Шампионска лига през следващия сезон. При победа днес, отборът ще се изкачи до 3-ото място с 65 точки, кръг преди края. Челси може да събере 66 пункта, но трябва да се справи с тежката задача да победи шампиона Ливърпул.

Всички тези сметки само кръг преди края. В последните двубои Юнайтед ще се изправи в директен спор срещу Лестър за класиране в топ 4. Победа или равенство за "червените дяволи" днес обаче, ще ги направи фаворит за класиране в Шампионска лига. Уест Хям е на 16-ата позиция и само чудо може да извади отбора от Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички