Арсенал връзва Обамеянг с тлъста заплата


Арсенал връзва Обамеянг с тлъста заплата
Снимка: Gulliver/GettyImages

768 0

Отборът на Арсенал е готов да предложи на голмайстора си Пиер-Емерик Обамеянг нов договор на стойност 250 хиляди паунда на седмица, с който да го запазят в тима. От настоящия контракт на габонеца остават 12 месеца, но Микел Артета е убеден, че ще запази основния си реализатор в тима, след като го счита важна част от бъдещето на тима.

Според ‘The Telegraph’ „топчиите“ ще предложат нов подобрен договор на нападателя в следващите няколко дни, но трябва да го убедят, че Артета ще получи необходимите средства на трансферния пазар през лятото. Обамеянг в момента взима по 198 хиляди паунда на седмица на „Емиратс“. Дори и евентуалното увеличение на заплатата ще остави габонеца зад най-скъпоплатения футболист на Арсенал Месут Йозил, който взима 350 хиляди паунда на седмица.

Обамеянг обаче формира добри взаимоотношения с наставника на тима Микел Артета, откакто испанецът пое отбора през декември и би имал желание да подпише нов договор с отбора от Северен Лондон. Евентуално оставане на голмайстора в клуба обаче би означавало, че той за пореден сезон няма да играе в Шампионската лига, след като ще завършат за пръв път извън топ 6 във Висшата лига от 1995-та година. А ето кой голям европейски гранд следи изявите на Обамеянг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички