BBC свали от екран Гари Линекер заради пост в социалните мрежи


BBC свали от екран Гари Линекер заради пост в социалните мрежи
Снимка: Getty Images

3718 0

Легендарният английски нападател Гари Линекер се оттегля от задълженията си като водещ на предаването „Match of the Day“, съобщиха от BBC в свое изявление.

Причина за това стана спор за бепристрастност, след като бившият английски национал си позволи да сравни езика, използван за създаването на нова правителствена политика за убежища на бежанци с Германия през 30-те години на миналия век. Той няма да води предаването, докато не бъде постигнато споразумение за използването на социалните мрежи.

„BBC е в непрекъснати разговори с Гари и екипа му в последните няколко дни. Казахме вече, че считаме неговата скорошна активност в социалните мрежи за нарушение на нашия правилник. BBC взе решение той да се оттегли от воденето на „Match of the Day“, докато не постигнем споразумение относно ясна позиция за използването на социалните мрежи. Когато става въпрос за воденето на нашето футболно и спортно покритие, Гари е неповторим. Никога не сме казвали, че Гари трябва да бъде зона, в която мненията са забранени, или че не може да има гледна точка върху проблеми, които го засягат, но заявихме, че той трябва да избягва взимането на страна по партийни политически проблеми или политически противоречия“, обяви говорител на BBC.

Спорът възникна след отговора му в Туитър на видео от Министерството на вътрешните работи на Великобритания, в което министърът Суела Брейвърман разкри плановете на правителството за спиране на мигранти, пресичащи Канала с малки лодки.

Бившият нападател на Англия написа следното: „Няма голям наплив. Приемаме много по-малко бежанци от други големи европейски страни. Това е просто неизмеримо жестока политика, насочена към най-уязвимите хора на език, който не се различава от този, използван от Германия през 30-те години“.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Неловко: BBC с извинение заради секс звуци в ефир по време на Уулвс-Ливърпул (ВИДЕО)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички