Банерът с "White Lives Matter", който предизвика скандал във Висшата лига (ВИДЕО)


Банерът с "White Lives Matter", който предизвика скандал във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

1818 0

Самолет с банер, на който е изписано: „White Lives Matter Burnley”, разбуни сериозно духовете в Англия. Това се случи по време на снощния двубой между Манчестър Сити и Бърнли, който завърши 5:0 в полза на "гражданите".

След рестарта на Висшата лига преди всеки мач играчите на двата тима показват подкрепата си за равенство между расите. Футболистите коленичат в централния кръг на терена, като това е  подкрепа на движението Black Lives Matter, което се бори против расовата дискриминация. Точно в този момент над "Етихад" прелетя малък самолет, на който бе окачен банер с надпис White Lives Matter Burnley.

Предполага се, че постъпката е дело на крайнодясна фракция фенове на Бърнли. От клуба моментално осъдиха постъпката и се разграничиха от нея, като обявиха, че ще направят всичко възможно да открият извършителите и да им наложат доживотна забрана за посещаване на мачове. Много от играчите след двубоя също изразиха възмущението си от случката. А как звездата на Ливърпул Садио Мане хукна в атака, докато всички бяха на коляно заради Black Lives Matter - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички